Sfaturi anticaniculă de la cei care trăiesc la peste 40 de grade

Apropo.ro / 03.07.2012, 15:00
Sfaturi anticaniculă de la cei care trăiesc la peste 40 de grade
Cu toții ne-am întrebat cum reușesc să stea acoperiți bine de tot locuitori din alte tări unde temperaturile depășesc și 47 de grade.

Te fascinează dar îți ridică și semne de întrebare atunci când vezi un cetățean al unei țări musulmane cum poartă acei pantaloni lungi și cămăși încheiate la gât. Ba și femeile sunt acoperite pe întreg corpul, de parcă ai impresia că nu mai poți tu să respiri.

Cele peste 30 de grade din Romănia, care ne chinuiesc pe noi, sunt pentru ei o banalitate.

Cei care trăiesc în zone caniculare ne îmărtășesc secretul lor.

Îmbrăcămintea este unul dintre secrete. Hainele vaporoase și albe, sau în culori deschise, sunt recomandate în această perioadă.

„Port «șalvari kamiz». Este îmbrăcămintea specifică din țara mea. E foarte răcoroasă, nici nu simt căldura prin ea”, spune Mazhar Mahmood, un cetățean din Pakistan stabilit în țara noastră.

Levent Erdogan este venit din Turcia și spune că vara este mai ușor de suportat dacă bei ceaiuri negre, consumi legume la grătar, sau cacik – o supă rece de castraveți și iaurt.

„La noi, când vine vara, unii pleacă la munte și stau acolo câte trei luni. În rest se bea mult ceai negru, mâncăm pepene și ne facem supă de castraveți din iaurt, mentă, usturoi, ulei de măsline, sare și piper”, spune turcul.

Meteorologii au anunțat vreme caniculară și în perioada următoare în jumătatea de vest și local în rest. Temperaturile ridicate vor ajuge până la 36 de grade. Fii la curent cu starea vremii atât în Capitală, cât și în restul țării, pe vremea.apropo.ro.