Sfaturi de la profesioniști despre cum să alegi artă și tablouri pentru casa ta

Apropo.ro / 19.02.2021, 19:11
Sfaturi de la profesioniști despre cum să alegi artă și tablouri pentru casa ta

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care designerii le primesc de la clienți este: „Cum aleg arta și tablourile potrivite pentru casa mea?”.

Există câteva linii directoare pentru a te asigura că selectezi piesa potrivită pentru un anumit spațiu. Un tablou este cel care va ajuta la definirea personalității proprietarului casei și a spațiului. Este util să legi anumite piese împreună și să creezi un stil legat într-o casă. Cel mai bun lucru la tablouri este că sunt o investiție pe care o poți lua cu tine pe măsură ce te muți și poate chiar să îi crească valoarea în timp. De asemenea, poți cheltui cât de puțin sau cât de mult dorești pe tablouri.

Pentru bucătărie

Una dintre cele mai uitate camere în termeni de artă este bucătăria. Bucătăria este adesea denumită „inima casei” și, în multe cazuri, cea mai folosită cameră a casei. Nu există nicio îndoială că arta trebuie încorporată și aici. Blaturile sau spațiile de deasupra dulapurilor sunt locuri perfecte pentru tablouri. Pentru a păstra arta ca detaliu, alege piese mai mici care completează, nu copleșesc, spațiul. Îți recomandăm să alegi tablouri amuzante sau mai multe mesaje motivaționale care ne fac să zâmbim și să ne facem diminețile mai ușoare!

Pentru dormitor

Dormitorul este un refugiu, un loc de relaxare, iar opera de artă ar trebui să reflecte acest lucru. Cei mai buni pereți pentru artă din dormitor sunt cei de deasupra patului sau peretele opus patului. Piesele mari sunt cele mai bune și ar trebui atârnate la nivelul ochilor. Caută tablouri abstracte cu culori sau tonuri liniștitoare. Dacă te interesează fotografia, peisajele sau fotografiile desaturate funcționează cel mai bine. Menține rama la minimum. O ramă de galerie sau simpla pânză pictată funcționează de asemenea excelent. Aici vrem să ne concentrăm asupra piesei de artă în sine și nu atât asupra vasului ei.

Pentru birou

Fie că lucrezi de acasă sau de la birou, arta este o modalitate excelentă de a-ți personaliza spațiul și de a te inspira. Modul nostru preferat de a face acest lucru este prin crearea unei galerii rotative. Pentru a începe, ai nevoie de un raft lung, plutitor, de perete instalat de preferință peste spațiul de lucru sau aproape de acesta. Frumusețea este că este singurul lucru pe care va trebui să îl agăți! Următorul pas este partea distractivă. Poți alege un sortiment de lucrări de artă care te inspiră. Imaginează-ți un fel de stare de spirit, imagini pozitive sau lucrări ale artiștilor care te inspiră fiind locuri bune pentru a începe. Vei vrea să încorporezi și dimensiuni diferite, mari și mici, astfel încât posibilitățile să fie nesfârșite. Le poți avea pe toate în rame similare pentru un aspect minimalist sau toate rame diferite pentru a adăuga o anumită diversitate. Aceste tablouri pot fi rotite sau actualizate ori de câte ori te plictisești și nu vei avea nevoie de cuie în pereți.

Pentru baie

Baia este o altă cameră care este adesea neglijată în materie de artă. Opera de artă pe care o alegi ar trebui să se potrivească cu atmosfera băii. De exemplu, dacă este o baie de serviciu, ar trebui să rămâi la tablouri mai distractive și luminoase. Dacă este o baie principală, alege cu piese mai senine sau mai liniștitoare. Locurile potrivite pentru plasare de tablouri în baie ar fi peste toaletă, peste cadă (dacă ai norocul să ai una) sau peste cuierul pentru prosop / halat.

Pentru camera de zi

Cea mai distractivă cameră care poate fi decorată cu artă și, de cele mai multe ori, cea mai intimidantă este camera de zi. Cei mai mulți dintre noi simțim o mare presiune aici, deoarece aceasta este camera în care vom sta și vom petrece cel mai mult timp, atât noi, cât și majoritatea oaspeților. Alegerea de tablouri potrivite este elementară pentru a putea întreține o conversație și în stabilirea vibrației spațiului. Poți opta pentru un tablou mare sau un perete cu mai multe tablouri de tipul unei galerii.