Shaggy dă startul petrecerii!

Apropo.ro / 18.08.2008, 00:00
Shaggy dă startul petrecerii!
După 6 albume vîndute în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume şi un Grammy , Mr. Boombastic aduce muzica reggae pe plaja din Mamaia , în cadrul unui eveniment la care PRO TV Magazin este partener media.

Vi-l închipuiţi pe Shaggy (pe numele său adevărat Orville Richard Burrell) militar în marina forţelor americane? Ei bine, nu numai că era unul dintre aceia care dădeau tonul pentru a mărşălui mai vioi, în ritmul cîntecelor milităreşti compuse ad-hoc, dar a participat şi la misiunea “Furtună în deşert” în timpul războiului din Golf. Deci, militar în toată regula! De-abia după reîntoarcerea de pe frontul din Golful Persic, Shaggy a luat în serios pasiunea lui pentru muzică şi a intrat în studioul de înregistrări.

Mr. Lover Lover

În 1993, piesa de debut “Oh, Carolina”, un remake după o melodie a fraţilor Folkes înregistrată în anii ’60 în Jamaica, îl scotea din anonimat. După alţi doi ani, Shaggy se confunda cu “Mr. Lover Lover” sau, mai bine zis, cu “Mr. Boombastic”, noul său hit, care a urcat pe primul loc în topul R&B american, pe locul trei în clasamentul Billboard Hot 100 şi s-a vîndut în peste un milion de exemplare numai în Statele Unite. Întrucît devenise foarte popular, “Boombastic” a fost inclus în campania publicitară Levi’s şi a avut parte chiar şi de o replică umoristică realizată de Mr. Bean. În paralel, un alt refren devenise deja o marcă a verii 1995: “In the Summertime”, un alt remix din ’70, care a urcat pe locul 5 în topurile britanice.

După o perioadă în care părea că abandonase viaţa muzicală, Shaggy a revenit în 2001 cu “It Wasn’t Me” şi “Angel”, combinaţie de reggae şi hip-hop care a prins repede la public. Cu o carte de vizită deja asigurată, cei de la studiourile Warner Bros. i-au propus anul următor să înregistreze coloana sonoră pentru producţia “Showtime”, care îi avea în distribuţie pe Robert De Niro şi Eddie Murphy.

Au urmat şi alte colaborări pentru marele ecran: “Scooby Doo”, “Kangoroo Jack”, “She’s the Man” şi “Vacanţa lui Mr. Bean”, dar şi alte hituri: “Hey Sexy Lady”, “Wild 2nite”, “Those Days”, “Bonafide Girl“, “Church Heathen” şi featuring-ul cu Akon, “What’s Love”, care a urcat repede în topuri. Shaggy este porecla dată de prietenii săi în adolescenţă şi face referire la personajul animat din seria “Scooby Doo”. Este singurul artist jamaican în viaţă care a primit Discul de diamant.

Mamaia cîntă reggae!

După euforia “Like a Superstar” şi “Feel the Rush”, care a devenit imnul oficial al mascotelor Euro 2008, Shaggy este din nou prezent pe unde cu un best of, “The Boombastic Collection”. Radiourile de la noi i-au oferit un loc în topuri piesei “What’s Love”, în aşteptarea concertului din România, organizat pe 29 august pe plaja din faţa hotelului Rex din Mamaia. Preţurile biletelor variază între 55 şi 75 lei.