Shakin” Stevens a scapat Etiopia de foame, cu un hit

De: Dragos Tanase / 10.12.2007, 12:54
Shakin'' Stevens a scapat Etiopia de foame, cu un hit
Shakin' Stevens a donat guvernului etiopian fondurile stranse din vanzarile hit-ului "Merry Christmas Everyone", pentru a combate inanitia.

Merry Christmas Everyone” este unul dintre cele mai cunoscute hituri ale lui Shakin’ Stevens, iar fondurile stranse din vanzarile acestui single, in anul 1984, au fost integral donate guvernului etiopian.

Alaturi de Band Aid (o trupa formata din artisti britanici si irlandezi, fondata in 1984 de Bob Geldof si Midge Ure), artistul a militat pentru inlaturarea inanitiei in Etiopia.

Fiind al patrulea lui “Number One” consecutiv in Topul single-urilor din Marea Britanie, ‘”Merry Christmas Everyone” a depasit cu mult sperantele producatorilor si a devenit instantaneu hitul de Craciun al anului 1985.

“Merry Christmas Everyone” a fost precedat in acest clasament de "Saving All My Love for You" – Whitney Houston si urmat de "West End Girls" – Pet Shop Boys.

Alte doua re-inregistrari ale piesei au ajuns in fruntea clasamentelor si au reusit sa stranga fonduri suplimentare in scopuri caritabile. Una dintre aceste versiuni a fost mixata de celebrul Trevor Horn.

Pe 13, 14, 15, 16 decembrie, Shakin’ Stevens va participa la evenimentul de caritate patronat de Jasper Carrott. Mega-spectacolul anual “Rock with Laughter” ii va avea invitati de onoare anul acesta (pe langa Shakin’ Stevens) pe Chris de Burgh, Jamelia, si The Manfreds.

“Rock with Laughter” este o combinatie unica de muzicieni si comici renumiti intr-un spectacol extraordinar de Craciun! Fondurile adunate la acest eveniment vor fi donate anul acesta spitalului de copii din Birmingham, Anglia.

Dupa ce a cantat la Bucuresti, pe 18 decembrie, Shakin’ Stevens va concerta si la Bucuresti Timisoara, pe 20 decembrie.

Biletele se pot achizitiona de la casa de bilete a Teatrului National din Timisoara, a Filarmonicii din oras si in magazinele Diverta si Flanco. On-line se gasesc la bilete.ro, blt.ro, biletedelatati.ro, myticket.ro si bilet.ro.