Shakira, Shakira!

Apropo.ro / 01.07.2006, 16:43
Shakira, Shakira!
Super-bomba. Muzicala și sexy. Sub aceste calitați, sub milioane de unitați vandute, sub un sex-appeal mai mult decat derutant și puternic și sub niște mișcari provocatoare, se ascunde o tanara timida, dupa cum susține ea, în ciuda declarațiilor

Super-bomba. Muzicala și sexy. Sub aceste calitați, sub milioane de unitați vandute, sub un sex-appeal mai mult decat derutant și puternic și sub niște mișcari provocatoare, se ascunde o tanara timida, dupa cum susține ea, în ciuda declarațiilor șocante pe care le tot face.

Shakira recunoaște însa cu greu aceste lucruri și încearca sa-și depașeasca temerile prin show-uri incendiare, așa cum promite ca va fi cel de la Timișoara de pe 17 iulie.

Nascuta în Barranquilla, un mic orașel de pe coasta caraibiana a Columbiei, Shakira Isabel Mebarak Ripoll este singurul copil pe care tatal ei l-a avut în cea de-a doua casatorie. Din prima casatorie a tatalui ei, are însa șase frați și trei surori. De fapt, una dintre primele amintiri pe care o are, este legata de unul dintre frații ei, care a murit într-un accident de mașina.

Prima cantare în public a susținut-o la 4 ani, la 8 ani a scris primul cantec, iar primul contract cu o casa de discuri l-a încheiat la 13 ani. La doar 14 ani și-a lansat primul album, „Magia”, dar care, ca și urmatorul material, „Peligro”, a ramas într-un con de umbra. Cand avea doar 15 ani a primit un rol în soap-opera-ul „El Oasis”. „Eram o actrița îngrozitoare”, își aduce Shakira aminte.

De abia cu cel de-al treilea album, „Pies Descalzos”, cantareața a reușit sa devina cat de cat cunoscuta. Al patrulea, însa, „Donde Estan Los Ladrones?”, lansat în 1998 a devenit unul dintre cele mai bine primite albume ale anului, avand vanzari de peste 4 milioane de exemplare doar în America centrala și de sud.

Acesta a fost începutul unui dorințe arzatoare de a cuceri lumea. Astfel a început sa învețe engleza, limba pe care recunoaște și ca nu o știe prea bine nici acum, și-a concediat primul producator, pe Emilio Estefan Jr. (soțul Gloriei Estefan) și a încheiat un contract cu fostul manager al Madonnei și al lui Michael Jackson. Alaturi de acesta a scris și produs „Loundry Service”, al cincilea album din cariera. „Aș minți daca aș spune ca nu ma așteptam la succesul pe care l-a atins albumul. Nu m-aș fi apucat niciodata sa lucrez la un material în limba engleza daca nu simțeam în mod special ca trebuie sa fac asta”, a recunoscut Shakira dupa lansare.

Acum, la 3 ani de la acea lansare, Shakira vorbește despre faptul ca viața a fost binevoitoare cu ea. „Oamenii ma cunosc și ma iubesc pe orinde m-aș duce, iar acest lucru ma face sa ma simt ca un cetațean al întregii planete”. Tot ea recunoaște însa ca își dedica toata munca, țarii ei, Columbia. În primul rand pentru ca acolo s-a nascut, iar în al doilea rand pentru ca acei oameni, dupa cum spune chiar ea, au nevoie de un motiv sa zambeasca și sa sarbatoreasca, iar ea crede ca poate face acest lucru pentru ei.

A fost numita cea mai sexy femeie din industria muzicala. Nu este însa de acord cu acest lucru, deși i-ar placea sa le povesteasca viitorilor ei copii despre acest lucru, mai ales cand va fi acoperita de celulita.

Ce uraște Shakira cel mai mult? Aici ne-am lovit de un mesaj transmis parca de o viitoare Miss Univers. „Sa nu mai existe nici un fel de razboaie, nicaieri. Sa fie dezarmate toate țarile, nu doar cele mai periculase, iar atunci o sa fiu fericita și o sa pot pune liniștita capul pe perna.” Noi ne dorim deocamdata sa punem capul pe perna satisfacuți de show-ul pe care-l va susține la Timișoara.

Pe langa evenimentele muzicale de amploare de anul acesta, în revista gasiți și un top 3 al celor mai bune concerte cu o desfașurare de forța mai mica.

Tags: