Shanti, elefantul care pictează (Video)

De: Gabriela Voicu / 10.09.2012, 18:25
Shanti, elefantul care pictează (Video)
Shanti, un elefant asiatic de la grădina zoologică din Praga, a realizat o colecție impresionantă de picturi, care se vând chiar și cu 2.000 de dolari.

Tablourile pictate de un elefant dintr-o grădină zoologică din Cehia se vând pentru sume uriașe, care ajung chiar la 2.000 de dolari.

Shanti, elefantul asiatic de la grădina zoologică din Praga, are un portofoliu alcătuit din 12 picturi. De curând, tablourile animalului au fost scoase la licitație, strângând peste 6.000 de dolari, cu ajutorul cărora vor fi achiziționate diverse echipamente care vor fi donate unei grădini zoologice din Sri Lanka.

Shanti a început sa picteze grație îngrijitoarei sale, Veronika Struplova, care a învățat-o să țină pensula cu trompa.

„Au fost necesare aproximativ două săptămâni până a reușit să facă asta”, a declarat purtătoarea de cuvânt a grădinii zoologice din Praga, Tereza Paleckova.

Apoi, Shanti a fost lăsată să picteze pe pânză, după două-trei luni nemaiavând nevoie de ajutorul îngrijitoarei.

„Pictura face parte din programele pe care le folosim pentru a le menține pe animale fericite și sănătoase. Principala motivație a lui Shanti este, bineînțeles, faptul că primește hrană, preferatele ei fiind merele, bananele și căpșunile”, a adăugat Paleckova.

Cu toate acestea, Shanti nu s-a mai atins de pensulă de când a fost mutată în alt țarc. În cazul în care nu va mai realiza alte picturi, valoarea celor existente va crește foarte mult, susțin experții.