Shinzo Abe îl demite pe ministrul nipon al Agriculturii

Apropo.ro / 01.08.2007, 11:49
Shinzo Abe îl demite pe ministrul nipon al Agriculturii
Premierul japonez Shinzo Abe l-a demis miercuri pe ministrul Agriculturii Norihiko Akagi, implicat într-o serie de scadaluri, la trei zile dupa înfrângerea zdrobitoare a partidului sau la alegerile senatoriale, relateaza AFP. Akagi, care a dat asigurari marti ca nu va renunta la

Premierul japonez Shinzo Abe l-a demis miercuri pe ministrul Agriculturii Norihiko Akagi, implicat într-o serie de scadaluri, la trei zile dupa înfrângerea zdrobitoare a partidului sau la alegerile senatoriale, relateaza AFP.

Akagi, care a dat asigurari marti ca nu va renunta la functie, si-a prezentat demisia dupa ce a fost convocat de Abe, a declarat purtatorul de cuvânt al Executivului, Yasuhisa Shiozaki.

Ministrul a fost numit la sfârsitul lui mai, dupa ce predecesorul sau, Toshikatsu Matsuoka, implicat în mai multe afaceri de coruptie, s-a sinucis.

Akagi, în vârsta de 48 de ani, a intrat imediat în colimatorul opozitiei si al presei, unii dintre colaboratorii sai fiind suspectati de ca au emis facturi false si ca au decontat de doua ori aceleasi cheltuieli.

Mediafax