Show-biz cu facultați

Apropo.ro / 13.06.2005, 10:39
Show-biz cu facultați
Daca afara vipuri ca Madonna, Cher sau Britney Spears s-au mulțumit sa termine liceul și cam atat, asezonand la asta eventual, dar nu obligatoriu, cateva cursuri de dans și actorie, se pare ca în Romania, vedetele înca mai au nevoie de o patalama pentru confort psihic.

Daca afara vipuri ca Madonna, Cher sau Britney Spears s-au mulțumit sa termine liceul și cam atat, asezonand la asta eventual, dar nu obligatoriu, cateva cursuri de dans și actorie, se pare ca în Romania, vedetele înca mai au nevoie de o patalama pentru confort psihic.

Giulia a ales psihologia la „Facultatea Spiru Haret, „deși intrasem și la stat, la A.S.E. – Administrație Publica”. Noi am prins-o cu o zi înainte de examenul la informatica, „unul dintre cele mai ușoare”, însa materia ei preferata este „Fundamentele psihologiei”. „Din pacate, din sesiunea trecuta mi-au ramas doua restanțe, una la materia care-mi place cel mai mult și cealalta la engleza.” Dar asta doar pentru ca, ați ghicit!, „am fost foarte bolnava și nu m-am putut prezenta.”, motiveaza Giulia.

Totuși, recunoaște ca nu se prea omoara cu școala caci este la „FR”, pentru necunoscatori, „frecvența redusa”. Însa, Giulia are ganduri mari: „Vreau sa ajung sa profesez. Mi-ar placea sa am propriul cabinet și sa fiu consilier.” Pana atunci însa canta și prezinta împreuna cu Sabrina „COOLmea distracției”… deci, face „practica” pe creierele noastre la TVR?

De cand se perinda pe la televiziuni, Elena Gheorghe, adica exotica Mandinga, s-a gandit ca cel mai bine i se potrivește jurnalistica, așa ca e studenta la „Universitatea Hyperion”. Dar nu poți face doua lucruri la fel de bine, așa ca i-au scapat doua boabe la „Introducere în sistem mass-media” și „Lingvistica”. Materia ei preferata este „Audiovizualul” și ar dori sa apara candva pe sticla în postura de prezentator, evident! Se numara printre puținele studente care sunt ochi și urechi la orele lui George Pruteanu. Zice ea. Cum ar veni, o informație dintr-o singura sursa!

Danei Rogoz i-au prins bine anii din Abracadabra și au determinat-o sa aleaga actoria. De un an este studenta la UNATC, colega cu Ana Ularu. Recunoaște ca cel care i-a dat cele mai bune sfaturi a fost magicianul Marian Ralea: „La început mi-a spus sa nu dau la Teatru ca viața de actor este una grea, dar pana la urma a venit cu mine și la admitere.” Ce avantaje are ca este deja vedeta și joaca în sitcom-uri: „Nici un avantaj, ba dimpotriva, profesorii îmi spun sa ma detașez de ceea ce fac la televiziune și sa ma îndrept catre teatru, catre arta”.

Smiley a dat, în urma cu doi ani, la A.S.E. A intrat la Comerț, asta dupa ce a absolvit liceul cu brio… adica cu 9,16! Dar comerțul a ramas la stadiul de curiozitate, caci de ceva timp „zambarețul” nu a mai dat pe la facultate, iar ultima oara cand ni s-a confesat a recunoscut ca are vreo zece restanțe… Tot mai bine-i pe scena!

Un avocat cu acte în regula… pe sticla. Catalin Maruța, cand nu e în garsoniera de la TVR 2, mai „servește” din cand în cand cursurile Facultații de Jurnalism. Unde se lupta cu absențele și nu numai… „Sunt în anul IV, dar din lipsa timpului am cateva restanțe, prefer sa nu spun numarul”. Și cica nu-i avantajos sa fii vedeta, sa ai propria emisiune deoarece „profesorii vor sa-mi dovedeasca mereu ca nu le știu pe toate și-mi pun tot felul de întrebari capcana.” Pai, se poate?

Afla care sunt celalalte vedete „studioase” din Romania numai din

Tags: