Și-a construit o bicicletă, cu 9 dolari! (Video)

De: Dragos Tanase / 30.07.2012, 12:40
Există o sumedenie de creații unice de biciclete, din fel de fel de materiale, însă niciuna nu este din carton, iar designer-ul Izhar Gafni a reușit să construiască una numai pe baza acestui material.

Gafni, un adevărat pasionat de biciclete, a plimbat ideea sa de a construi o bicicletă numai din carton pe la foarte mulți designeri, toți spunându-i că este imposibil.

Inspirat de la o altă persoană care a construit o barcă tip canoe numai din carton, Izhar Gafni s-a pus pe treabă și a reușit să ducă la capăt proiectul său, bicicleta fiind perfect funcțională cu produse în valoare de 9 dolari.

Bicicleta poate susține până la 140 de kilograme, iar Kariv caută să găsească sponsori pentru a trece la producția în masă a produsului, estimând un cost final de până în 60 de dolari, pe care oricine și-l va permite să îl dea pe o bicicletă.

Creatorul a declarat că a fost nevoie de șase prototip-uri și trei ani de teste până când bicicleta sa a fost gata, deoarece există foarte puține informații despre rezistența materială a cartonului și care sunt limitele sale structurale, astfel că Gafni a fost forțat să le descopere singur (de exemplu, rezistența materialului la apă nu este datorat stratului de vopsea, ci a structurii sale în sine).

Acesta consideră că durata de viață a bicicletei va fi de aproximativ doi ani de zile, dar poate varia în funcție de uzură și de intemperiile meteo.

Pentru mai multe detalii privind bicicleta din carton, urmăriți clipul de mai sus.