Si-a donat trupul pentru a fi mumificat

De: Pandaru Alin Daniel / 18.10.2011, 12:57
Un taximetrist din Torquay, Marea Britanie, a devenit primul om care a fost mumificat dupa metoda antica folosita de Egipteni acum mai bine de 3.000 de ani.

Folosind tehnicile care au pastrat trupul lui Tutankhamon intact si dupa moartea sa din 1323 i.Hr, oamenii de stiinta au imbalsamat trupul batranului de 61 de ani, decedat din cauza cancerului la plamani.

Allan Bills, un mare fan al documentarelor, a fost de acord sa-si doneze trupul pentru a fi mumificat dupa ce a vazut o reclama la televizor in care se spunea ca se cauta astfel de oameni pentru un documentar.


Sotia lui Alan a fost de acord cu decizia acestuia

Soferul de taxi, supranumit acum „Tutankhamonul din Torquai” si-a explicat decizia sa in documentar spunand ca: ” de foarte multi ani, oamenii isi doneaza trupurile pentru in interesul stiintei. Daca oamenii nu se ofera voluntari, atunci n-o sa se mai descopere nimic.”

Timp de cateva luni de la moartea sa din ianuarie, organele interne ale lui Bills au fost scoase si pastrate in borcane, cu exceptia inimii si a creierului.


Profesorul Vanezis, Dr Buckley, Dr Fletcher si Maxine Coe alaturi de mumia lui Alan Billis

Pielea sa a fost acoperita cu un amestec de uleiuri si rasini, scaldate intr-o solutie de Natron, o sare gasita in albiile uscate din Egipt.

Dupa o luna de stat intr-un acvariu de sticla la Centrul Medico-Legal din Sheffield, care gazduieste morga orasului, corpup sau a fost scos si pus intr-o camera de uscare si infasurat cu o panza.


Intregul proces de mumificare a fost filmat pentru un documentar

Dr. Stephen Buckley de la Universitatea din York, care a contribuit la cercetarile privnt tehnicile egiptene de mumificare, a declarat ca organismul domnului Billis s-ar putea pastra intact pentru mai multe milenii incepand de acum.

Allan Bills a fost diagnosticat cu cancer la plamani in faza terminala si a decis sa-si doneze trupul pentru a fi mumificat in cadrul unui documentar realizat de postul de televiziune Channel 4.