Și-a închis afacerea din cauza… cerșetorilor

De: Marian Andrei / 07.01.2013, 18:30
Și-a închis afacerea din cauza... cerșetorilor
Al doilea mare câștigător la loterie din Marea Britanie și-a închis magazinul de muzică pe care îl avea din cauză că nu mai suporta oamenii care veneau în permanență să îi ceară bani.

Adrian Bayford, câștigătorul a 148,6 milioane de lire sterline (183 de milioane de euro), a promis în luna august a anului trecut, când a câștigat potul cel mare la Euromillions, că nu își va închide afacerea chiar dacă a devenit milionar.

El chiar a revenit la muncă, la doar două săptămâni după ce a câștigat jackpotul, însă, așa cum știm, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg. La sfârșitul anului trecut el a decis să închidă magazinul dintr-un motiv cel puțin bizar: nu a mai putut suporta oamenii care intrau în magazin nu pentru a cumpăra ceva, ci pentru a-i cere bani.

Magazinul de muzică al lui Adrian Bayford

Un comerciant alăturat a declarat presei că Adrian a fost scârbit de comportamentul celor care veneau să îi ceară bani. „Există peste tot oameni fără minte, iar unii dintre ei «fac urât» atunci când nu li se îndeplinesc dorințele. Adrian chiar nu avea nevoie de acest abuz”.

Adrian Bayford, fost poștaș, a început să vândă CD-uri second hand cu 17 ani înainte de a-și deschide magazinul Suffolk Music Centre, împreuna cu partenerul său Richard Hudspith, care vindea chitări și alte instrumente muzicale.

Se presupune că Adrian Bayford și soția sa, Gillian, se vor muta în noua proprietate pe care și-au cumpărat-o cu 6 milioane de lire sterline în estul Angliei.

EuroMillions este o loterie europeană, la care pot participa direct locuitorii a nouă țări: Franța, Spania, Austria, Portugalia, Marea Britanie, Elveția, Irlanda, Luxemburg și Belgia. Datorită succesului la public și a premiilor mari, au fost „găsite” modalități de a permite și jucătorilor din alte țări (inclusiv România) de a participa la această loterie, una dintre aceasta fiind site-ul euromillions.com.