Și-a pierdut un ochi din cauza lentilelor de contact

De: Gabriela Voicu / 01.02.2013, 16:00
Și-a pierdut un ochi din cauza lentilelor de contact
O femeie si-a pierdut un ochi din cauza unei infectii cauzate de o lentila de contact.

Jacqueline Stone, o britanică în vârstă de 42 de ani, a stat internată 17 săptămâni după ce a purtat lentile de contact o zi.

Femeia, care cumpărase online lentilele Focus Dailies All-Day Comfort, produse de Alcon EyeCare UK Ltd., spune că nu s-a simțit confortabil în ziua în care le-a purtat, iar când a încercat să le scoată, stânga era lipită de globul ocular.

După ce vederea sa a devenit încețoșată, Jacqui a mers la doctor, iar acesta i-a prescris picături. Două zile mai târziu, problema s-a agravat, iar femeia s-a prezentat din nou la spital, unde a primit din nou picături. Starea britanicei, mamă a doi copii, a continuat să se deterioreze până când un săculeț cu puroi i s-a format pe pupilă și la un moment dat a explodat.

Jacqueline Stone

Fiul de 15 ani al lui Jacqui a chemat ambulanța și în ciuda faptului că ea a primit morfină, durerea a persistat. „Am născut de două ori, dar nimic nu se compară cu ce am simțit atunci. Simțeam că ceva îmi mânca ochiul”, a declarat britanica.

După ce a urmat alt tratament cu picături o lună, femeia a mers la spitalul Addenbrooke din Cambridge, unde în cele din urmă a fost diagnosticată cu infecție fungică din cauza bacteriei Fusarium, care i-a afectat profund ochiul stâng. Jacqueline Stone a suferit 22 de operații înainte ca medicii să îi extragă globul ocular.

Femeia a dat în judecată trei spitale în care a primit tratament, dar medicii de la unul dintre acestea spun că nu au găsit nicio dovadă că problema femeii ar fi legată de purtarea lentilelor de contact.

Fusarium este o bacterie care poate cauza probleme grave la contactul cu ochii, afectând corneea și provocând orbire. Simptomele includ încețoșarea vederii, lăcrimare, umflături, durere și sensibilitate la lumină. Se recomandă tratament cu medicamente antifungice.