Și-a regăsit famila, după 25 de ani, folosind Google Earth

Apropo.ro / 17.04.2012, 12:00
Și-a regăsit famila, după 25 de ani, folosind Google Earth
Un tânar din Australia și-a regăsit familia din India, după 25 de ani în care au fost separați, folosind Google Earth.

Saroo Brierly a fost separat de fratele său mai mare, într-o stație de tren din India, în 1986, și după 25 de ani a reușit să își regăsească familia, folosindu-se de aplicația Google Earth.

Când era mic, Brierly s-a urcat într-un tren, crezând că și fratele său este în el și a adormit, trezindu-se după 14 ore în orașul Kolkata. Fiind analfabet, Saroo Brierly nu a știut din ce oraș este și cum să ajungă înapoi, așa că a trebuit să se descurce pentru a supraviețui.

La scurt timp, acesta a fost luat în grijă de un orfelinat și a fost adoptat de o familie de australieni care l-au luat cu ei în Tasmania, Australia.

Folosindu-se de Google Earth și știind că atunci a parcurs aproximativ 1.200 de kilometri cu trenul, acesta a trasat un cerc în jurul orașului Kolkata și timp de patru ani a căutat ceva familiar care să îl conducă la orașul său natal.

Într-un final, a identificat o cascadă la care se juca împreună cu fratele său, cand erau copii, din Khandwa, Madhya Pradesh, și s-a dus să își caute familia sa din India. Deși fratele sau a murit la scurt timp de la separarea lor, Brierly Saroo a reușit să se reunească cu mama sa, care nu încetase să creadă ca îl va mai vedea.