Și-a regăsit pe eBay mașina furată în urmă cu 42 de ani

De: Marian Andrei / 12.07.2012, 12:20
Și-a regăsit pe eBay mașina furată în urmă cu 42 de ani
De patru decenii, texanul Bob Russel urmărea toate listele licitațiilor de mașini și era cu ochii în patru când mergea pe șosea, în speranța că va da de urma mașinii sale, care i-a fost furată în anul 1970.

Deși familia și cunoscuții nu îi mai dădeau nicio șansă, perseverența lui Bob a dat rezultate: în luna mai a acestui an, a descoperit că mașina care i-a fost furată pe când era student figura printre cele scoase la licitație, într-o listă de pe eBay.

Fără să stea pe gânduri, a sunat la firma care organiza licitația, anunțând că mașina era furată. După zile întregi de negocieri și drumuri pe la autorități pentru a obține copii după rapoartele furtului de acum 42 de ani (vă vine să credeți că până și la FBI ți se spune că „ne confruntăm cu o eroare a bazei de date”?!), texanul a reușit să-și recupereze mașina, un Austin Healey 3000, din 1967.

Deși a trebuit să plătească 600 de dolari drept taxă de punere în posesie și încă 800 pentru a fi transportată din California în Texas, Russel a declarat presei că nu se plânge, din contră, nu știa „cum să scoată mai repede cardul din buzunar„.

El a adăugat că deși are unele probleme cu frânele, mașina este în stare de funcționare și, după ce o va restaura, speră să o vândă cu 50.000 de dolari.