Și anul acesta, bacalaureatul „e pe bani”

De: Marian Andrei / 19.02.2013, 09:45
 Și anul acesta, bacalaureatul
Ministerul Educației a stabilit suma pe care o vor plăti candidații care vor susține examenul de bacalaureat pentru a treia oară.

Candidații care au susținut de două ori bacalaureatul și nu au promovat nicio probă vor plăti 230 de lei pentru înscrierea la o nouă sesiune, iar cei care au fost respinși la una sau mai multe probe vor achita doar contravaloarea acestora, suma fiind stabilită de către inspectoratele școlare.

Click aici pentru prognoza meteo pe mai multe zileVremea pe apropo.

Potrivit metodologiei, candidații au dreptul să susțină examenul de bacalaureat fără taxă de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe, care se stabilesc anual, pâna la data de 1 martie, de către Ministerul Educației.

Candidații care au participat, dar nu au promovat examenul de bacalaureat în sesiunile organizate începând cu anul 2003 pot solicita recunoașterea unora dintre probele promovate anterior.

Prima sesiune a examenului de bacalaureat din 2013 are loc în perioada iunie – iulie, candidații putând să se înscrie în perioada 27-31 mai.