Si-au luat adio de la calificare!

Apropo.ro / 28.01.2002, 09:09
Si-au luat adio de la calificare!
Silcotub Zalau mai are doar sanse teoretice de a trece în "sferturile" Ligii Campionilor dupa egalul obtinut sîmbata, pe teren propriu, 26-26, cu ESBF Besancon Rezultatul a nemultumit atît pe Silcotub, cît si pe Besancon, egalul reprezentînd de fapt "condamnarea" celor doua team-uri la

Silcotub Zalau mai are doar sanse teoretice de a trece în „sferturile” Ligii Campionilor dupa egalul obtinut sîmbata, pe teren propriu, 26-26, cu ESBF Besancon

Rezultatul a nemultumit atît pe Silcotub, cît si pe Besancon, egalul reprezentînd de fapt „condamnarea” celor doua team-uri la neîndeplinirea obiectivului: iesirea din faza grupelor. Dincolo de calculele hîrtiei, conform carora Larvik HK, aflata pe locul doi în grupa A, ar trebui sa piarda toate jocurile în continuare, iar Zalaul sa obtina maximum de puncte pentru a-si asigura calificarea, ramîne evolutia ezitanta a campioanei României în meciul de sîmbata.

Faptul ca echipa antrenata de Gheorghe Tadici avea neaparat nevoie de o victorie în fata campioanei Frantei le-a speriat pe ardelence, jucatoarele fiind timorate în momentele-cheie, ratînd nepermis la un asemenea nivel. Jocul slab al interului Vali Motogna, în care antrenorul Tadici îsi pusese mari sperante, a dat peste cap ofensiva lui Silcotub, astfel ca disputa s-a transformat într-o batalie corp la corp cu aparatoarele de la Besancon. Totusi, Motogna a compensat lipsa de inspiratie în faza de constructie, angajînd-o decisiv de cîteva ori pe pivotul Lazer.

Cea mai mare sincopa a gazdelor, care nu au avut de-a lungul partidei un avantaj mai mare de un gol, s-a înregistrat în repriza secunda, cînd, între minutele 44 (scor 20-21) si 54 nu au înscris, iar adversarele au punctat de trei ori (21-24). Doua goluri reusite pe final de pivotul Ana Maria Lazer si unul de extrema Dana Morari au dus scorul la 25-26. Besancon a ratat ultimul atac prin Amariei, iar Ramona Farcau a profitat si a înscris pentru egal, 26-26, în minutul 59:58.

Cei peste 1.500 de spectatori au aplaudat fericiti ca echipa lor favorita a evitat o înfrîngere, în timp ce jucatoarele de la Besancon nu-si reveneau din uimire. Valerie Nicolas, capitanul de la Besancon si portarul titular, era cu ochii în lacrimi. Carmen Amariei, golgetera formatiei franceze si în acest meci, a sintetizat realist: „Nu Silcotub a egalat, noi am pierdut!”. În Liga Campionilor urmeaza o pauza de doua saptamîni. În 9 februarie, Silcotub va juca din nou acasa, cu Motor Zaporoje, liderul grupei, care în runda trecuta a învins echipa ardeleana în Ucraina, cu 25-18.

„Ma doare ca m-au huiduit”

Cu toate ca nu este complet refacuta dupa operatia de ligamente de anul trecut, Carmen Amariei a fost din nou printre cele mai bune jucatoare de la Besancon, ea fiind pentru a treia oara golgetera echipei în meciurile din Liga Campionilor.

„Am sperat ca publicul nu ma va huidui, însa s-a întîmplat chiar ce ma temeam: faptul ca am jucat pentru Oltchim a contat mai mult decît ca sînt adversara Silcotubului cu Besancon. M-a durut sa aud ce mi se striga din tribuna!”, a spus românca. „Pleaca la Vâlcea!”, a fost scandarea favorita a galeriei, unul dintre membrii acesteia, fiind scos cu forta din sala de jandarmi la finalul partidei.

Otelea l-ar vrea pe Tadici secund

La meciul de sîmbata a asistat si noul antrenor al „nationalei” feminine, Cornel Otelea. „Nu pot sa fac declaratii despre oamenii cu care voi lucra, e prematur, însa voi vizita mai multe centre de handbal. E normal sa-mi doresc sa lucrez cu un antrenor cît mai bun, dar înca nu e hotarît numele lui”. Totusi, sîmbata seara, Otelea si antrenorul de la Silcotub, Gheorghe Tadici, au purtat o discutie de 3 ore. „Dînsul ar dori sa lucram împreuna, dar n-am luat o decizie. Am schitat împreuna un proiect de lucru, dar un raspuns îi voi da abia peste vreo saptamîna”, a declarat Tadici pentru ProSport.
Sursa: www.prosport.ro