Si Balint a renuntat

Apropo.ro / 05.12.2001, 09:19
Si Balint a renuntat
Secundul si prietenul lui Gica Hagi l-a anuntat ieri pe Mircea Sandu ca nu vrea sa mai continue la echipa nationala La numai 24 de ore dupa demisia lui Gica Hagi, principalul colaborator al selectionerului, secundul Gabi Balint, si-a imitat seful. Previzibila înca de luni, decizia lui


Secundul si prietenul lui Gica Hagi l-a anuntat ieri pe Mircea Sandu ca nu vrea sa mai continue la echipa nationala

La numai 24 de ore dupa demisia lui Gica Hagi, principalul colaborator al selectionerului, secundul Gabi Balint, si-a imitat seful. Previzibila înca de luni, decizia lui Balint de a renunta la postul sau din stafful tehnic al echipei nationale s-a concretizat ieri dimineata, în urma unei discutii cu presedintele FRF, Mircea Sandu.

Balint a venit la sediul federatiei dis-de-dimineata, pe la ora 9:00, si a zabovit pîna dupa prînz. Cu Nasu’ a vorbit aproape o ora. „L-am anuntat ca plec. Eu oricum aveam în contract o clauza potrivit careia puteam sa plec daca Hagi renunta sau este demis. Nu mai aveam de ce sa ramîn. Eu venisem doar sa-i dau o mîna de ajutor lui Gica”, a spus Balint, cunoscut ca un prieten apropiat al fostului selectioner.

Deocamdata, demisia lui nu este oficiala, semn ca Balint asteapta sa vada ce colaboratori îsi va alege viitorul selectioner, cel mai probabil Anghel Iordanescu. „Nu am reziliat nimic, dar asta nu e o problema. Vreau sa-mi petrec Sarbatorile alaturi de familie si dupa aceea urmeaza sa am o întîlnire cu Mircea Sandu, sa punem lucrurile la punct. În principiu însa, plec”, a declarat Balint. Totusi, întrebat daca Mircea Sandu i-a cerut sa ramîna la nationala, Balint a recunoscut: „Nu m-a rugat nimic. A vrut doar sa stie pozitia mea”.

Secundul lui Hagi nu s-a pronuntat cînd a fost întrebat daca ar accepta sa lucreze alaturi de viitorul selectioner. El nu stie nici daca va lucra alaturi de Hagi, atunci cînd acesta îsi va gasi un nou angajament. „As vrea sa antrenez singur acum. Eu zic ca am acumulat deja destula experienta si pot sa încep o treaba singur. Nu stiu cum am sa raspund însa daca Hagi mi-ar cere din nou sa-l ajut. Nu vreau sa ma pronunt acum pentru ca în viata iese mai mereu pe dos decît spui”.

CE FAC CEILALTI DIN STAFFUL TEHNIC

Cheran are varianta tineret
Florin Cheran are contract cu federatia pîna în vara anului viitor. El spune ca „e treaba antrenorului care vine sa-si aleaga stafful. Pîna nu va fi numit noul selectioner nu stiu ce voi face. În cazul în care nu voi mai fi dorit la echipa mare, voi trece la tineret. Ion Moldovan si-a exprimat dorinta sa lucram iarasi împreuna, fiindca eu, se stie, am fost doar detasat la lotul A”.

Tete trebuie sa discute cu Nasu’
Dumitru Moraru se afla în aceeasi situatie incerta. „Pîna nu vorbesc cu presedintele nu pot sa spun nimic. Trebuie sa fie numit noul antrenor si sa vedem daca pastreaza sau nu aceeasi echipa”. Tete, care are contract tot pîna în vara, a antrenat portarii si pe vremea lui Iordanescu, a lui Piturca, a lui Boloni si a lui Hagi.

Probabil Apolzan va ramîne
Metodistul Dan Apolzan se întorcea ieri de la Alba Iulia, unde a tinut niste lectii antrenorilor din judet, el fiind trimis de Directia Tehnica a FRF. El nu stia ce-i va rezerva viitorul: „Oricine vrea sa lucreze la echipa nationala, dar depinde de cine vine si daca vrea în staff”. E de presupus ca Apolzan va ramîne, el colaborînd bine cu Iordanescu si în precedentul mandat.

Iasko venise o data cu Hagib
Zoltan Iasko a fost cooptat de Hagi în stafful tehnic al echipei nationale. Desi la numire s-a lasat impresia ca va lucra la lotul mare, Iasko a activat întotdeauna la tineret si n-a participat la nici o actiune a echipei mari. „Ion Moldovan mi-a propus sa continuam împreuna, dar deocamdata nu pot sa spun nimic”. Iasko are contract cu FRF pîna în vara anului 2004.

Moldovan continua înca o campanie
Ion Moldovan a fost confirmat pentru înca doi ani la cîrma echipei nationale de tineret si acum lucreaza la programul viitoarei campanii. „Voi merge mai departe cu aceeasi echipa”, a spus „Comisarul”, referindu-se la Nicolae Manea, Zoltan Iasko si Constantin Stancu, ultimul dînd si el o mîna de ajutor sa mai fie salariat al FRF. În ce-l priveste pe Cheran, Moldovan a spus ca „el are locul rezervat lînga mine”.
Sursa:www.prosport.ro