Și chinezii sunt rasiști

De: Marian Andrei / 28.02.2013, 16:25
Și chinezii sunt rasiști
Proprietarul unui restaurant din China a montat la intrarea în local un anunț rasist, care a devenit în scurt timp viral pe internet.

Proprietarul Beijing Snacks, un restaurant situat în apropierea Orașului Interzis, supărat probabil de neînțelegerile guvernului țării sale cu vecinii, și-a demonstrat „patriotismul” interzicând accesul în local japonezilor, vietnamezilor și filipinezilor (alături de câini, care, bineînțeles, trebuie să intre pe ușa… bucătăriei!).

Surprinde-ți mama sau iubita cu o felicitare de Mărțișor!

Se crede că amplasarea indicatorului se datorează disputelor teritoriale ale Chinei cu Vietnamul și Filipinele, referitoare la mai multe insule din Marea Chinei de Sud, și cu Japonia, în ceea ce privește insulele din Marea Chinei de Est.

Deși utilizatorii de internet au criticat ideea comerciantului chinez, cei vietnamezi apreciind, de exmplu, că „nu este patriotism, ci de-a dreptul extremism„, proprietarul, pe nume Wang, nu a fost convins să înlature anunțul.

Intervievat de presa occidentală, Wang a declarat, pentru AFP, că niciun oficial chinez nu l-a contactat în legatură cu anunțul, așa că „face ceea ce simte”.