Și cimpanzeii pot zâmbi

Apropo.ro / 08.09.2005, 10:03
Și cimpanzeii pot zâmbi
Cimpanzeii își pot exprima sentimentele prin zâmbet și mimica feței, exact ca și copiii, relateaza Sky News Online. Un studiu asupra a 37 de cimpanzei în primele lor luni de viața, realizat la un centru de cercetare din Statele Unite, a aratat similitudini

Cimpanzeii își pot exprima sentimentele prin zâmbet și mimica feței, exact ca și copiii, relateaza Sky News Online.

Un studiu asupra a 37 de cimpanzei în primele lor luni de viața, realizat la un centru de cercetare din Statele Unite, a aratat similitudini frapante ale acestora cu oamenii.

Toți au zâmbit pentru a arata mulțumire în primele trei saptamâni de viața, a declarat Kim Bard, un doctor de la Universitatea din Portsmouth, care a participat la studiu.

Cimpanzeii bebeluși au avut tendința de a zâmbi atunci când erau puși fața în fața cu oamenii. De asemenea, au salutat și prin zgomote.

Exact ca și copiii, i-au imitat pe îngrijitorii care le-au stat aproape. De asemenea, cimpanzeii au fost capabili în primele saptamâni de viața sa imite o înșiruire de sunete.

Cimpanzeii care au fost ținuți într-un mediu în care îngrijitorii le-au raspuns la nevoile emoționale sunt mai comunicativi. Aceștia deveneau însa furioși atunci când ajutorul pe care îl așteptau nu venea destul de prompt.

Kim Bard a condus acest studiu la Centrul de Cercetare Yerkes Primate Research de la Universitatea Emory din Atlanta, Georgia. „Multe dintre caracteristicile pe care le gasim la copiii noștri, ca de exemplu faptul ca surâd atunci când le zâmbim, se regasesc și la cimpanzei”, a declarat specialistul.

Mediafax