Si cu un premiu Grammy, Costi Ionita va canta tot manele

Apropo.ro / 09.12.2011, 11:30
Si cu un premiu Grammy, Costi Ionita va canta tot manele
Recent nominalizat la Premiile Grammy, la categoria "Cel mai bun album reggae", compozitorul Costi Ionita declara ca nici nu se gandeste sa renunte la manele. Vezi lista de nominalizari.

Compozitorul roman Costi Ionita semneaza piesele „Dame” si „Fired Up (F..k the Rece$ion!)”, de pe albumul rapper-ului american Shaggy, numit „Summer in Kingston”, care a fost nominalizat la premiile Grammy 2012, in categoria „Cel mai bun album reggae”.

Artistul va reprezenta Romania la evenimentul ajuns la editia cu numarul 54 desfasurat la Los Angeles, SUA, pe data de 12 februarie 2012.

„Insasi nominalizarea la Premiile Grammy este o onoare foarte mare pentru mine. Daca ar fi sa castig, ar fi o incununare a carierei mele”, a marturisit Costi pentru ziarul National.

Costi Ionita este decis sa nu isi schimbe stilul muzical ce l-a consacrat, maneaua, chiar daca va lua un premiu Grammy: „Nu renunt la manele nici daca iau premiul Grammy. Nu am cum sa am prejudecati fata de manele. Ele sunt cele care m-au consacrat de-a lungul timpului in Romania. Doar oamenii au prejudecati fata de mine”.

In ce priveste colaborarile sale cu artisti internationali precum Shaggy, Pitbull sau Bob Sinclair, Costi se declara un om mai bogat ca a intalnit asemenea profesionisti: „Este o adevarata provocare sa lucrezi cu ei. Artistii romani ar avea multe de invatat de la straini, mai cu seama ca succesul acestor staruri nu le impiedica sa fie modeste si deosebite prin excelenta”.

In cadrul galei Grammy Awards 2012, Kanye West are sapte nominalizari. El e urmat de Adele, Bruno Mars si Foo Fighters cu cate sase, Lil Wayne si Skrillex cu cinci iar Rihanna, Drake, Mumford & Sons, Radiohead si Nicki Minaj au cate patru.

Lady Gaga a fost nominalizata la trei categorii, iar Beyonce la una.

Iata lista nominalizarilor la Premiile Grammy Awards 2012:

Album of the Year

21 – Adele

Doo-Wops & Hooligans – Bruno Mars

Born This Way – Lady Gaga

Wasting Light – Foo Fighters

Loud – Rihanna

Record of the Year

„Rolling in the Deep” – Adele

„Grenade” – Bruno Mars

„Holocene” – Bon Iver

„The Cave” – Mumford & Sons

„Firework” – Katy Perry

Song of the Year

„Rolling in the Deep” – Adele

„Holocene” – Bon Iver

„Grenade” – Bruno Mars

„The Cave” – Mumford & Sons

„All of the Lights” – Kanye West, Rihanna, Kid Cudi & Fergie

Best New Artist

Bon Iver

The Band Perry

Nicki Minaj

J. Cole

Skrillex

Best Pop Solo Performance

„Someone Like You” – Adele

„Yoü and I” – Lady Gaga

„Grenade” – Bruno Mars

„Firework” – Katy Perry

„F***in’ Perfect” – Pink

Vezi aici lista completa a nominalizarilor