Si Google sarbatoreste Ziua Nationala a Romaniei

Apropo.ro / 01.12.2011, 10:50
Google celebreaza Ziua Nationala a Romaniei printr-un logo dedicat acestei zile de 1 decembrie. Afla si unde poti petrece cu fasole si carnati, dar si vin si tuica, alaturi de alti romani.

Motorul de cautare Google a creat un logo special dedicat zilei de 1 decembrie – Ziua Nationala a Romaniei. Cele doua litere O sunt inlocuite cu patru persoane, doua perechi de dansatori populari, cate una pentru fiecare litera in parte. Acestia danseaza hora, dansul popular al romanilor.

Daca prima litera O este reprezentata de un cuplu de adulti, cel de-al doilea O este reprezentat de doi copii, un baiat si o fata.

Evident, culorile folosite pentru formarea cuvantului Google sunt cele ale drapelului national: albastru, galben si rosu.

Astazi, de Ziua Nationala a Romaniei vor avea loc manifestari festive in toata tara.

mancare

Mii de portii de fasole cu carnati se vor imparti astazi, de 1 Decembrie

In afara paradelor militare ce au loc cu aceasta ocazie, nu vor lipsi mesele cu bucate traditionale romanesti: fasole si carnati, fripturi, sarmale, tuica si vin fiert.

Bucurestenii vor gusta din fasolea cu costita gatita dupa reteta ostaseasca. Primariile sectoarelor 2 si 6 au anuntat ca vor pregati 20.800 de portii de mancare si tuica fiarta de Ziua Nationala, care vor fi distribuite gratuit.

In sectorul 2, fasolea va fi impartita pofticiosilor in fata primariei si in alte 20 de puncte din sector, incepand cu ora 14.30. In sectorul 6, cele 4.800 de portii vor fi impartite in Parcurile Crangasi si Drumul Taberei, si in Piata Chilia Veche.

Participantii la evenimentele din 1 Decembrie de la Alba Iulia vor avea la dispozitie 6.000 de portii de mancare si tot atatea pahare cu vin.

Bucataresele de la Centrul de ingrijire „Colt Alb” din sectorul 2 au pregatit si ele o masa gratuita, traditional romaneasca. Mancarea va fi distribuita gratuit, incepand cu ora 14.30, in fata primariei si in alte 20 de locuri publice, precum Circul Globus, Gara de Est si Parcurile Tei, Floreasca, Plumbuita, Lunca Florilor, Motodrom, Sf. Pantelimon si Creanga. Organizatorii au pregatit si 750 de litri de tuica, pentru ca fasolea sa alunece mai bine.

Bahmu fasole

Fasolea cu carnati a lui Bahmuteanu, pentru Cartea Recordurilor

Si Adriana Bahmuteanu vrea sa intre in Cartea Recordurilor gatind pentru astazi 1 tona de mancare de fasole cu carnati. Evenimentul va avea loc azi, de Ziua Nationala, la Targul de Sarbatori Etno TV, care va tine pana la sfarsitul lunii, la statia de metrou Republica din Bucuresti.