Şi tu poţi da un zâmbet de ajutor!

Apropo.ro / 09.11.2011, 00:00
Şi tu poţi da un zâmbet de ajutor!
În perioada 14-20 noiembrie, McDonald’s donează 1 leu din valoarea fiecărui meniu Happy Meal™ vândut, către Fundaţia pentru copii Ronald McDonald™ pentru înfiinţarea unei secţii de oncologie-hematologie pediatrică la Spitalul Clinic Judeţean din Târgu Mureş.

Fundaţia pentru copii Ronald McDonald este un proiect de implicare socială lansat în 1974 de Ray Kroc, fondatorul companiei McDonald’s, pentru a uşura situaţia copiilor care au nevoie de sprijin în perioadele îndelungate de suferinţă. În România, Fundaţia pentru copii Ronald McDonald a fost înfiinţată în 1998 şi de atunci a iniţiat şi finanţat proiecte dedicate protecţiei copiilor bolnavi sau defavorizaţi, investind peste 1 milion de dolari. Anul acesta banii vor fi folosiţi pentru construirea şi dotarea unei secţii de oncologie-hematologie pediatrică în cadrul Spitalului Clinic Judeţean Târgu Mureş.

Fundaţia Ronald McDonald a fost înfiinţată în România în anul 1998. Fundaţia este principalul susţinător al celor două Case Ronald McDonald™ din Bucureşti şi Timişoara şi, în plus, oferă sprijin diferitelor iniţiative care ajută copiii bolnavi şi familiile acestora. Casele Ronald McDonald vin în ajutorul părinţilor copiilor din provincie care sunt internaţi pe perioade îndelungate. Pe durata spitalizării copiilor, părinţii nu plătesc cazarea, iar spaţiul primitor oferă atmosfera unui adevărat cămin.