Siameze nascute la Pitesti: Au inimi separate, dar ficat comun

De: Tanase Dragos - Marian / 28.12.2011, 12:00
Siameze nascute la Pitesti: Au inimi separate, dar ficat comun
Doua fetite gemene siameze s-au nascut luni, prematur, la Maternitatea Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, fiind apoi transportate de urgenta la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Bucuresti.

Ele sunt lipite in zona ficatului, dar au inimi separate, ele putand fi operate chiar de medicul roman Gabriel Ionescu, acum stabilit in Emiratele Arabe, in vederea unei eventuale interventii chirurgicale. Medicul respectiv s-a ocupat, in anii’ 80, si de siamezele Lina si Gherghina, din Botosani*. Totusi, in acest moment fetitele trebuie stabilizate si inca se mai fac alte investigatii.

Cele doua fetite siameze, unite in zona toracelui si a abdomenului, cantaresc impreuna doua kilograme si 800 de grame. Mai grav este ca malformatia nu s-a observat la ecografiile obisnuite, desi mama fetilor sustine ca a facut asemenea analize, pe parcursul sarcinii.

Ea a avut o nastera naturala, spontana, iar presa tabloida a scris ca mama si-ar fi abandonat fetele in spital, mai ales ca ele n-au fost vizitate de parinti sau de rude, pana acum.

*Afla cazul siamezelor Lina si Gherghina, din Botosani, pe Mediafax.ro