Sibian în vîrsta de 87 de ani vrea sa fie student

Apropo.ro / 15.07.2004, 10:39
Sibian în vîrsta de 87 de ani vrea sa fie student
Un batrîn de 87 de ani, din Ocna Sibiului, s-a hotarît sa devina student și s-a înscris la Facultatea de Științe din Sibiu, specializarea Ecologie și Protecția Mediului, transmite corespondentul MEDIAFAX. Barbatul studiaza pe mai bine de trei

Un batrîn de 87 de ani, din Ocna Sibiului, s-a hotarît sa devina student și s-a înscris la Facultatea de Științe din Sibiu, specializarea Ecologie și Protecția Mediului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Barbatul studiaza pe mai bine de trei ani apele sarate de la Ocna Sibiului și fenomenul de biotermie și, pentru ca i se ignora rezultatele observarilor deoarece nu are studii superioare, sibianul s-a înscris la Facultatea de Științe Sibiu.

Lazar Sadeanu este originar din Ocna Sibiului și traiește acolo de cînd s-a nascut. Soția i-a murit în urma cu trei ani, iar barbatul nu face altceva toata ziua decît sa studieze fenomenele care au loc în lacurile sarate de la Ocna Sibiului. El vrea sa demonstreze ca bacteriile existente în apa sarata se hranesc cu clorura de sodiu și produc caldura.

Potrivit lui Sadeanu, astfel se poate explica temperatura de 38 de grade din lacurile de la Ocna chiar și în timpul iernii. Lazar Sadeanu are însa mai multe teze.

Pentru ca nu are decît liceul și o școala militara, sibianul nu poate obține recunoașterea oficiala a cercetarilor sale, motiv pentru care s-a hotarît sa urmeze o facultate. Pentru ca a terminat liceul în urma cu 66 de ani, Lazar Sadeanu a fost nevoit sa-și caute foaia matricola la Arhivele Naționale.

Emil M. Popa, decanul Facultații de Știinte Sibiu, a declarat ca faptul ca batrînul s-a înscris la facultate la 87 de ani reprezinta un eveniment inedit.

„Acest lucru ne spune ca facultatea noastra are specializari atractive, indiferent de vîrsta, așa, dupa cum ați vazut, viitorul nostru student și-a precizat foarte bine obiectivele și motivațiile pentru care va urma aceasta specializare, de Ecologie și Protecția Mediului. Speram sa avem și pe viitoar astfel de candidați, pentru a-i impulsona și pe cei tineri”, a adaugat Emil M. Popa.

Mediafax

Tags: