SICK OF IT ALL Celebrating 20 years

Apropo.ro / 25.04.2006, 11:53
SICK OF IT ALL Celebrating 20 years
Evenimentul ce a avut loc in Sala Preoteasa in data de 22 aprilie , a fost poate primul festival de hardcore adevarat organizat pe la noi. Am avut ocazia sa urmarim la lucru una dintre cele mai bune trupe de la noi , din Europa si cu siguranta una dintre cele mai importante din toate

Evenimentul ce a avut loc in Sala Preoteasa in data de 22 aprilie , a fost poate primul festival de hardcore adevarat organizat pe la noi. Am avut ocazia sa urmarim la lucru una dintre cele mai bune trupe de la noi , din Europa si cu siguranta una dintre cele mai importante din toate timpurile.

Au cantat incepand cu ora 16.30 pe scena din Casa Studentilor H8 , Altar, Last Hope din Bulgaria, care a deschis si pentru cateva trupe de leganda, dintre care as aminti doar Madball, Implant din Timisoara sau Two Sides din Macedonia . Au benificiat, din pacate, de un sound foarte prost. SOIA nu ar fi meritat asa ceva, dar la ora inceperii show-lui numarul celor din fata scenei a crescut considerabil, asa cum trebuie primita o trupa de legenda cu stage diving dar si cu un tort superb din partea lui Hefe celebrand asa cum se cuvine.

Infiintat in urma cu 20 de ani, SOIA este unul dintre cele importante grupuri de punk din toate timpurile si unul dintre cele mai „sudate”rezistand pe scena metalica din NEW YORK alaturi de alte nume grele, reusind sa tina stindardul sus, punandu-si amprenta cu fiecare album lansat. Acest ultim album, „Death to Tyrants”, ne arata ca trupa nu a lasat-o mai moale si avem de ascultat o serie de piese in forta , foarte puternince dar si heavy totodata. A fost lansat cu cateva zile in urma dupa o pauza cam lunga si neobisnuita pentru ei, avand in vedere ca au editat albume la un interval de timp relativ scurt . „Death To Tyrants” reprezinta si o piatra de hotar pentru ca este un pas inainte in cadrul evolutiei trupei.

„Aceasta este amprenta noastra , este imaginea noastra Â…”, afirma Armand, bateristul trupei, intr-o discutie pe care am avut-o cu el cu cateva ore inainte de inceperea concertului.

Pe scena noastra si-au prezentat intrega istorie, cu piese de pe toate albumele (foarte numeroase) si nu cred ca as avea timp , spatiu sa le descriu , pentru ca au fost foarte multe inclusiv de pe utlimul album: Machete, Uprising Nation, etc.

Astept cu nerabdare Obituary si Deftones de la Arenele Romane din luna iunie.

Proca Florin

Tags: