Siemens și Bombardier negociază combinarea diviziilor de trenuri

Apropo.ro / 30.07.2015, 11:00
Siemens și Bombardier negociază combinarea diviziilor de trenuri
Siemens și Bombardier negociază combinarea diviziilor producătoare de trenuri ale celor două companii, au declarat miercuri surse apropiate situației, citate de MarketWatch.

Discuțiile sunt în fază incipientă, fiind posibil să nu se concretizeze, au precizat persoanele, dintre care două au precizat că grupul canadian Bombardier negociază și cu alți posibili parteneri.

Un analist a spus că divizia de trenuri a Bombardier ar putea fi evaluată la circa 5 miliarde de dolari.

Bombardier pregătește în paralel listarea la bursa din Frankfurt a unei participații minoritare la divizia de transporturi, care are sediul la Berlin, pentru întărirea situației financiare.

Grupul german Siemens urmează să anunțe joi rezultatele financiare pentru al treilea trimestru fiscal, iar analiștii intervievați de Wall Street Journal anticipează un profit net în scădere cu 23%.

În luna mai, directorul general al Bombardier, Alain Bellemare, a declarat că analizează fie înființarea unei companii mixte, fie vânzarea parțială a diviziei de trenuri, pe lângă listarea unei participații minoritare, dar a respins speculațiile că întreaga divizie este de vânzare.

Sursa: MEDIAFAX