SIF Transilvania a achizitionat actiuni Erste de 2 mil. €

Apropo.ro / 07.02.2008, 09:56
SIF Transilvania a achizitionat actiuni Erste de 2 mil. €
SIF Transilvania a cumparat in ultimele doua saptamani actiuni ale bancii austriece Erste Bank de pe bursa din Viena in valoare de circa 2 mil. euro

SIF Transilvania a cumparat in ultimele doua saptamani actiuni ale bancii austriece Erste Bank, actionarul majoritar al BCR, de pe bursa din Viena in valoare de circa 2 mil. euro, cu mai putin de o luna inainte de listarea Erste la Bucuresti, conform societatii. Aceasta este printre putinele investitii de anvergura ale unei companii romanesti pe pietele de capital internationale.

Actiunile Erste au pierdut circa 40% din valoare de la inceputul anului, pe fondul turbulentelor de pe pietele internationale, fiind cotate ieri la 36,4 euro/actiune, foarte aproape de minimul ultimelor 12 luni, atins in urma cu cateva zile. Pachetul achizitionat reprezinta circa 0,017% din capitalul Erste.

Desi achizitia pare sa indice interesul SIF Transilvania pentru actiunile Erste si implicit intareste ipoteza schimbului actiunilor SIF la BCR pe actiuni Erste, reprezentantii SIF Transilvania au negat vehement orice legatura cu un posibil schimb de actiuni.

Â