Sighișoara se va înfrați cu orașul Rhodos

Apropo.ro / 03.02.2005, 13:36
Sighișoara se va înfrați cu orașul Rhodos
Municipiul Sighișoara se va înfrați cu orașul Rhodos din Grecia, ambele localitați fiind membre ale Organizației Orașelor din Patrimoniul Mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX. Inițiativa aparține parții grecești. Primaria

Municipiul Sighișoara se va înfrați cu orașul Rhodos din Grecia, ambele localitați fiind membre ale Organizației Orașelor din Patrimoniul Mondial, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Inițiativa aparține parții grecești. Primaria Sighișoara a primit în urma cu cîteva zile o scrisoare în care se exprima intenția de înfrațire a orașului Rhodos cu orașul mureșean.

Ca oportunitate de înfrațire și puncte comune se specifica activitatea pe care atît Sighișoara, cît și Rhodos o desfașoara ca membre ale Organizației Orașelor din Patrimoniul Mondial. Primarul orașului Rhodos este chiar președintele acestei organizații.

Oficialitațile locale au fost încîntate de idee, astfel încît, în curînd, Sighișoara va adauga și Rhodosul pe lista de orașe cu care este înfrațit municipiul și pe care mai figureaza Blois, Cita di Castello, Kiskunfelegyhaza, Tabor și Dinkesburg.

Mediafax