Sigourney Weaver a acceptat rolul din “Dix pour Cent/ Call my Agent” fără să citească scenariul

De: Loredana Toma / 24.01.2021, 10:05
Sigourney Weaver a acceptat rolul din “Dix pour Cent/ Call my Agent” fără să citească scenariul

Actrița Sigourney Weaver, cunoscută mai ales din filmele “Alien” și “Avatar”, a mărturisit că a acceptat rolul din seria de comedie “Call My Agent”, disponibilă pe Netflix,  fără să citească scenariul.

Seria, cu titlul original “Dix Pour Cent” (“10%”), este o producție franceză în care actrița poate fi urmărită vorbind fluent limba din Hexagon, lucru pe care îl face și în realitate. Actrița apare într-un episod, filmat în Franța înainte de pandemie, în care își interpretează propriul rol. Imediat ce ajunge în Paris, aceasta le spune agenților săi că nu a citit scenariul pentru noul film. Sigourney a explicat că acest lucru s-a întâmplat, parțial, și în realitate.

“Nu am citit chiar tot scenariul și nu voi mai face lucrul acesta niciodată în viața mea. Dar am știut că, orice rol ar fi, voi fi capabilă să-l joc. Am vrut doar să accept, în cazul în care ei s-ar fi răzgândit”, a spus actrița.

“Nu joc în comedii pe cât de des mi-aș dori”

“A fost o experiență încântătoare. Iubesc Franța și iubesc să joc în comedii. Nu ajung să joc astfel de roluri pe cât de des mi-aș dori și este atât de amuzant. Până la sfârșitul filmărilor, ajunsesem să și improvizez în franceză, ceea ce, pentru mine, este extraordinar”, a mai spus ea.

Seria este despre ghinioanele unui grup de agenți francezi și vedetele pe care ei le reprezintă. Titlul original, “Dix Pour Cent” (“10%”), reprezintă totodată și realitatea, este chiar comisionul standard pe care agenții îl încasează de la vedetele pe care le reprezintă.

Monica Belluci, propriul rol, în care vrea să iasă cu cineva necunoscut

Pe lângă Weaver, seria are mai mulți alți invitați, precum Isabelle Huppert, Monica Bellucci, Juliette Binoche și Jean Dujardin, care își joacă propriile roluri, amuzându-se chiar pe seama lor și a industriei de divertisment.

Huppert, de exemplu, are rolul unei femei dependente de muncă, ce filmează, în secret, două proiecte simultan, iar Monica Belluci este o actriță care vrea să aibă o întâlnire cu o persoană care nu este faimoasă.

Filmul este un mix al părții strălucitoare a industriei de divertisment, dar arată și toate situațiile prin care trec agenții vedetelor.

Personajul lui Weaver preferă bărbații mai tineri

Personajul lui Weaver este o feministă convinsă. În episodul în care apare, Weaver se luptă pentru ca în cel mai recent film al său partenerul să fie un tinerel, cu vârsta pe jumătate cât a ei.

“Nu că aș fi citit scenariu, dar am impresia că, în textul original, personajul meu ajungea în pat cu bărbați mult mai tineri decât ea”, a mai spus actrița.

Al patrulea și potențial ultim sezon al seriei a avut premiera pe Netflix pe 21 ianuarie. Serialul, care a debutat în 2015, a avut un enorm succes în Franța și la nivel internațional, iar remake-uri au fost realizate în țări precum Italia, Spania, Germania, Marea Britanie și China.

CITEȘTE ȘI: Sigourney Weaver revine la viata in „Avatar 2”

FOTO: Netflix