Silcotub invinsa in Ukraina

Apropo.ro / 21.01.2002, 08:42
Silcotub invinsa in Ukraina
Silcotub Zalau a pierdut în deplasare la Motor Zaporoje, cu 18-25 (9-15), în cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor "Au cîstigat pe merit, nu am ce reprosa nici arbitrilor", a declarat la final antrenorul campioanei României, Gheorghe Tadici, dupa înfrîngerea suferita ieri de

Silcotub Zalau a pierdut în deplasare la Motor Zaporoje, cu 18-25 (9-15), în cel de-al doilea meci din grupele Ligii Campionilor

„Au cîstigat pe merit, nu am ce reprosa nici arbitrilor”, a declarat la final antrenorul campioanei României, Gheorghe Tadici, dupa înfrîngerea suferita ieri de echipa sa, 18-25 (9-15) în deplasare cu Motor Zaporoje. Silcotub ramîne pe locul trei în grupa A, însa sansele la calificarea în „optimi” scad considerabil. Motor a a avut o prima repriza excelenta, reusind sa intre la vestiar cu un avantaj de sase goluri.

Diferenta s-a mentinut constanta pîna la final, interul stînga Olena Tîghita fiind de neoprit în ofensiva echipei lui Leonid Evtusenko. „În afara lui Tîghita, care este printre cele mai bune jucatoare ale lumii, extremele au iutit jocul foarte tare, reusind sa dezorganizeze apararea noastra. Iar apararea lor, cred ca este peste cea a echipei Larvik, cu care am jucat deja”, a afirmat antrenorul Tadici. De la Silcotub s-a remarcat prin precizie, Camelia Bucur, autoare a 12 goluri, 10 dintre acestea fiind reusite din aruncari de la 7 metri.

CHALLENGE CUP

Au batut si în Italia

Dupa ce a învins la scor în prima mansa, pe teren propriu, 39-16, reprezentanta României în Challenge Cup, Rapid Bucuresti, nu a avut nici un fel de probleme nici în partida retur, disputata la Siracusa. Elevele antrenorilor Vasile Margulescu si Constantin Popescu au cîstigat sîmbata cu 31-15 (14-6), Gabriela Tanase Hobjila si Elena Iorgu Moise fiind principalele marcatoare ale româncelor cu 7 reusite fiecare. De partea cealalta, Gabriela Manea a punctat si ea de 6 ori în poarta giulestencelor, fiind cea mai buna jucatoare din tabara italiana. Din cauza grevei de la compania aeriana Alitalia, delegatul EHF, francezul Michalak, nu a mai ajuns la meci, dar cuplul macedonean Kamisevski-Nikolovski a condus întîlnirea fara nici un fel de probleme.

Amariei, numarul 1

Carmen Amariei, interul stînga al „nationalei” României, a fost cea mai buna jucatoare a campioanei Frantei, în partida pierduta de Besancon la Larvik, în grupa A a Ligii Campionilor. Ea a înscris 6 goluri, dar norvegiencele au cîstigat cu 31-27 (13-13). Victoria gazdelor s-a conturat însa abia în ultimele minute, datorita mai ales interventiilor excelente ale portarului Lene Rantala. Besancon are deja doua înfrîngeri si sanse mici de a trece de faza grupelor.
Sursa:www.prosport.ro