Silvia Lăuneanu

De: Cătălina Matei / 19.05.2008, 00:00
Silvia Lăuneanu
Jumătatea feminină a trupei De la Vegas - Silvia Lăuneanu - va fi protagonista unui musical ce a făcut istorie şi a schimbat cultura pop.

”The Rocky Horror Show” vine în România în perioada 29 mai – 8 iunie şi îi va provoca pe spectatorii români să-şi depăşească limitele şi să intre direct în show. Silvia o interpretează Columbia, o extraterestră seducătoare. Pentru acest show, regizat de Alexander Hausvater, s-au organizat casting-uri în toată ţara. În final, s-au ales 11 interpreţi, care vor cînta şi vor dansa în cel mai iubit musical rock’n’roll din lume. Printre ei, se numără şi Silvia Lăuneanu, din formaţia De la Vegas. Într-un asemenea show, care parodiază filmele SF şi horror, cu scene de senzualitate, în care muzica, dansul şi jocul sînt egale ca importanţă, era firesc ca interpreţii să fie la fel de speciali. Fiica unui fost căpitan de submarin, cu numeroase premii cîştigate cu vioara, cu o podoabă capilară de invidiat, dar şi un temperament vulcanic, Silvia se potriveşte perfect în rolul Columbia. ”De vreo două luni, am început repetiţiile la acest show; am învăţat multe lucruri noi de la colegii mei actori şi de la regizorul Alexander Hausvater. Personajul meu este Columbia, o tipă foarte dinamică, în vervă. Este cel mai seducător personaj din acest musical, însă nu este foarte frumoasă. Dimpotrivă! Este, de fapt, o extraterestră, aşa că o să am un machiaj teatral, mult mai colorat decît sînt eu obişnuită. Voi avea mai multe ţinute, dar toate vor fi sexy, avînd în vedere că personajul meu trebuie să fie seducător. Părul va rămîne la fel de lung, doar va avea ceva şuviţe colorate. Nu mi-am asigurat părul pentru 50.000 de euro, aşa cum s-a scris în presă, doar reprezint imaginea unor produse pentru întreţinerea părului în străinătate. La noi în ţară, nu se poate face o astfel de asigurare”. Din cauza repetiţiilor, artista nu a avut timp să ajungă la filmările noului single De la Vegas – ”Take a minute”. Nici Daniel Robu, căci a fost ocupat cu un proiect în Germania. Însă cei doi îşi fac apariţia în ultima secvenţă din clip. După o relaţie de cinci ani cu un pilot francez, povestea de dragoste s-a sfîrşit: ”Nu mă grăbesc să încep o nouă relaţie pentru că sînt genul care se implică total într-o poveste de dragoste, iar cînd aceasta se sfîrşeşte, am nevoie de timp. Sînt pasională, sînt temperamentală, iubesc mult şi bine atunci cînd o fac. Şi agenţia pe care o am, care asigură personal pentru îngrijirea bătrînilor, am lăsat-o pe plan secund, mai ales că am avut expe­rienţe neplăcute atît cu angajaţii cît şi cu clienţii. Am lăsat pe altcineva să se ocupe de ea”.

Un musical… horror
”The Rocky Horror Show” are o coloană sonoră din anii ’50, care a rămas în inima şi memoria publicului din toată lumea pînă în ziua de azi. Este un voiaj extraordinar în lumea filmelor SF, de la Frankenstein la Dracula, de la Flash Gordon la King Kong. Spectacolul aduce în prim-plan povestea fantastică în care ajung să fie implicaţi, fără voia lor, tinerii logodnici Janet Weiss şi Brad Majors. Celor doi, plecaţi în voiaj, li se strică maşina pe timp de furtună şi sînt nevoiţi să caute ajutor la singura locuinţă care pare să se afle în zonă. Întîmplător (sau nu!), aceasta este castelul unui transsexual excentric, Dr. Frank’N’Furter, pasionat de experimente ştiinţifice cel puţin ciudate. O dată intraţi pe uşă, Janet şi Brad se confruntă cu o serie de experienţe şocante şi imprevizibile. Musicalul britanic a inspirat, în 1975, comedia muzicală “The Rocky Horror Picture Show”, cu Susan Sarandon, Tim Curry şi Barry Bostwick. Finanţat integral de Intact şi produs în parteneriat cu Adjudecat Inclusiv Media, avînd Antena 2 ca partener media, show-ul va fi pus în scenă pentru prima oară în România în perioada 29 mai – 8 iunie, ulterior în septembrie – octombrie 2008, în clubul “Kristal” din Bucureşti. La premieră, va fi prezent însuşi creatorul show-ului, Richard O’Brian.