Silvia Stroescu rateaza Europenele

Apropo.ro / 31.01.2002, 09:11
Silvia Stroescu rateaza Europenele
Silvia Stroescu, care la începutul acestei saptamîni si-a facut analize medicale în Germania, nu are voie sa faca antrenamente în urmatoarele sase luni În urma investigatiilor facute la o clinica particulara din Freiburg, Silviei Stroescu i s-a interzis sa se antreneze în urmatoarea jumatate

Silvia Stroescu, care la începutul acestei saptamîni si-a facut analize medicale în Germania, nu are voie sa faca antrenamente în urmatoarele sase luni

În urma investigatiilor facute la o clinica particulara din Freiburg, Silviei Stroescu i s-a interzis sa se antreneze în urmatoarea jumatate de an. „Am înteles ca are niste probleme ceva mai delicate la coloana, determinate într-o anumita masura si de faptul ca e înca în crestere”, a spus ieri Marius Urzica. De vineri, campionul olimpic la cal cu mînere, însotit de Silvia Stroescu si de antrenorul federal Mircea Apolzan, se afla la Freiburg, pentru un program de controale medicale si de tratament.

„Nu e ceva foarte grav. Medicii de acolo i-au recomandat totusi Silviei o pauza destul de lunga, în care nu are voie sa faca decît exercitii de recuperare si de pregatire fizica”, a precizat presedintele FRG, Nicolae Vieru.

Fosta campioana europeana de junioare, Silvia Stroescu este, la 1,52 metri, cea mai înalta componenta a lotului national. Ea i-a luat locul Mariei Olaru, care a marturisit în repetate rînduri ca acei centimetri în plus cu care se putea mîndri fata de celelalte colege o incomodau la exercitii si îi supuneau coloana la un efort mai mare. Durerile de spate ale Silviei Stroescu au început la putin timp dupa concursul de la Marsilia, la sfîrsitul lui noiembrie 2001. De atunci, sportiva a luat o pauza prelungita.

Sindromul pauzei

De la finalul lui decembrie alte trei dintre gimnastele de la Deva au fost nevoite sa întrerupa pregatirea. Carmen Ionescu, careia i s-au descoperit ciocuri pe cartilajul genunchiului drept, a suferit o artroscopie. De atunci ea se afla cu familia acasa, în Bucuresti. „Vineri însa Carmen revine la Deva si reîncepe antrenamentul în ritm normal”, a precizat antrenoarea Mariana Bitang.

Sabina Cojocar, care, în aceeasi perioada ca si Ionescu, a fost operata la umar, va intra în sala abia peste o luna. „N-o sa o atîrnam acum din prima de paralele. Trei aparate o sa faca însa în mod sigur. Speram sa scapam repede si de kilogramele ei în plus”, a spus Mariana Bitang.

Loredana Boboc, chinuita de glezna dreapta, si-a luat si ea liber de la finalul anului trecut. De o saptamîna, gimnasta s-a dedicat curselor între principalele spitale din Capitala. Si-a refacut rezonanta magnetica si a consultat doctori de la Spitalul de Urgenta si de la cel de Ortopedie. A fost diagnosticata cu fracturi de stres la metatarsiene si cu lichid la tendonul ahilian. Sportiva va petrece viitoarele sase luni între sedintele de fizioterapie. Azi ea urmeaza sa faca un control medical în urma caruia i se va stabili exact tratamentul si durata de stat pe tusa.

„O pauza de sapte zile înseamna cel putin trei, patru luni de recuperare. Fetele sînt înca la pubertate. Iau usor kilograme în plus si li se schimba centrul de greutate. Cînd noi nu le dam liber nu o facem pentru ca sîntem nebuni”, explica Mariana Bitang, care crede ca sansele cele mai mari de a ajunge la Europenele din primavara le au Andreea Raducan si Andreea Ulmeanu. Luni, cele doua s-au prezentat la Spitalul Sfîntul Ioan din Capitala. Ulmeanu a facut o infiltratie la încheietura dreapta, al carei cartilaj e inflamat, iar Raducan a fost supusa unei rezonante magnetice la genunchiul drept si a primit inflamatorii. În drumul de întoarcere spre Deva, ea a marturisit: „M-am obisnuit asa de tare cu durerea, ca nici nu o mai simt”.

Sursa: www.prosport.ro