Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian

De: Marian Andrei / 28.11.2013, 09:44
Silvio Berlusconi a fost exclus din Senatul italian
Fostul premier italian Silvio Berlusconi a fost demis din funcția de senator, 200 dintre cei 321 de senatori italieni votând împotriva lui.

„Sunt întrunite condițiile pentru invalidarea alegerii lui Berlusconi”, a confirmat Pietro Grasso, președintele Camerei superioare a Parlamentului italian.

Meteo în București și în alte orașe pe vremea.apropo.ro

Silvio Berlusconi a declarat că miercuri este „zi de doliu” în Italia, cu puțin timp înaintea votului din Senat pentru excluderea sa. „Văd că este o zi emoționantă nu doar pentru mine, ci și pentru voi”, le-a spus Berlusconi simpatizanților adunați în fața reședinței sale din Roma.

„Este o zi de doliu pentru lege, pentru drept, pentru democrație. Magistratura comunistă a deschis calea acaparării puterii de către forțele de stânga„, a explicat Berlusconi. „Niciun lider politic nu a fost supus niciodată persecuțiilor pe care le-am trăit eu”, a continuat Berlusconi, precizând că se simte ca în fața unui „pluton de execuție”.

Excluderea lui Silvio Berlusconi din Parlamentul Italiei îl lipsește pe fostul premier de imunitate, ceea ce ar putea conduce la arestarea lui în celelalte procese în care este implicat.

Berlusconi are de ispășit un an de închisoare în dosarul Mediaset.