Simina Popa şi Claudiu Frîncu – Noile vedete de la Acasă TV

De: Cătălina Matei / 26.05.2008, 00:00
Simina Popa şi Claudiu Frîncu - Noile vedete de la Acasă TV
Cei doi finalişti pot spune că sînt... ”În al 9-lea cer”, la propriu! Primul sezon al emisiunii de la Acasă TV s-a încheiat, iar Simina Popa şi Claudiu Frîncu sînt marii cîştigători ai concursului ”În al 9-lea cer”, ei adjudecîndu-şi cîte un rol pe un an de zile într-o producţie Promance, companie a MediaPro Pictures.

Simina şi cei cinci… de 10! Tînăra de doar 18 ani a reuşit să-şi stăpînească emoţiile din finala concursului ”În al 9-lea cer” şi să-i cucerească pe membrii juriului, care au răsplătit-o cu note foarte bune: ”Ca în orice concurs, cel mai greu moment este cel al primirii rezultatului. Dar mi-a fost destul de greu şi cînd am primit notele pentru prima scenă, cea în care trebuia să mă cert cu Denis Ştefan. Încă de cînd am primit-o mi-a fost frică, pentru mine a fost cea mai dificilă pe care am interpretat-o pînă acum. Singurul moment în care am sperat cu putere că voi cîştiga a fost după scena cu Alexandru Papadopol, cînd am obţinut de cinci ori nota maximă. Dintre membrii juriului, mi-a fost teamă de Iura Luncaşu. În afara faptului că este un mare regizor, era pentru prima dată cînd îl vedeam şi cînd mă vedea. Am fost mîndră să primesc din partea lui aprecieri bune şi nota 10 la una dintre probe”, povesteşte Simina.

Proaspăta vedetă de la Acasă TV a avut parte şi de o altă premieră în viaţa ei. Susţinută de cei dragi, pre­zenţi în platou, Simina şi-a văzut pentru prima dată tatăl cu lacrimi în ochi: ”Familia mi-a fost aproape, au fost lîngă mine în platou. Pot să spun că, după aflarea rezultatului, a fost pentru prima dată în viaţa mea cînd mi-am văzut tatăl plîngînd. Sînt mîndri de mine, iar eu sînt fericită ca le-am făcut cea mai mare bucurie din viaţa lor”. Din ”fişa postului” de… vedetă, nu lipsesc autografele, aşa că Simina şi-a exersat semnătura: ”Am dat cîteva autografe şi pot să spun că este o senzaţie minunată şi unică să vezi că lumea te recunoaşte şi că te apreciază. Le mulţumesc din suflet tuturor celor care sînt alături de mine! Îmi doresc din tot sufletul să am ocazia să lucrez cu Carmen Tănase. Aşa cum am mai spus, este modelul meu în viitoarea carieră de actriţă. De asemenea, mi-ar plăcea foarte mult să joc cu Gheorghe Visu. Sper să mi se ofere această şansă!”.

Claudiu şi tortul de ciocolată
Şi Claudiu a reuşit să-i impresioneze pe membrii juriului şi a fost răsplătit cu nota maximă. De altfel, scena care i-a impresionat pe profesionişti a fost una destul de violentă, pe care Claudiu a jucat-o alături de Adela Popescu: ”E vorba de o secvenţă din . Trebuia să-i zic: şi apoi să răbufnesc şi să arunc cu furculiţa şi cuţitul în masă. Atunci am luat nota 10 de la Florin Zamfirescu şi Carmen Tănase. Înainte de aflarea rezultatului, cînd s-a citit punctajul, pentru că nu ştiam pe care din cele două locuri mă aflu, îmi tremurau picioarele şi mi-au transpirat mîinile atît de mult încît îmi aluneca microfonul din mînă”. Cum l-au primit cei dragi? ”După emisiune, mama a venit pe scenă şi m-a strîns puternic în braţe şi mi-a zis că mă iubeşte. Iar cînd am ajuns acasă, prietena mea, Beatrice, mi-a făcut un tort pe care mi-a scris cu ciocolată: ”. Se pare că nu doar prietena sa îl consideră ”cel mai bun”, Claudiu avînd succes şi la alte domnişoare, mai mici: ”Îmi aduc aminte cu plăcere cînd am fost la lansarea albumului Adelei Popescu împreună cu colegii mei de la şi a venit o fetiţă de 10 ani la noi să ne ceară tuturor autografe. M-am bucurat tare mult! Aş fi onorat să joc alături de Carmen Tănase pentru că este o actriţă excepţională şi o persoană deosebită”.

Cine a mai cîştigat la ”În al 9-lea cer”? Simina şi Claudiu nu au fost singurii cîştigători din finala de la ”În al 9-lea cer”. Flavia Tronca şi Ninel Ciocoiu au fost deţinătorii locului 2 în concurs, dar cum prestaţia lor a fost foarte apreciată, li s-a oferit şi lor cîte un rol. Din aproximativ 12.000 de candidaţi, au rămas 24 şi, dintre aceştia, 12 au primit cîte un rol într-o producţie Promance. Asta pentru că surprizele emisiunii i-au avut în centrul atenţiei şi pe Cristina, Andrei, Ioana, Laura, Majda, Cristian, care deşi au ieşit din concurs în ediţiile anterioare, în marea finală au primit premii speciale.

Al doilea sezon
”În al 9-lea cer” revine din toamnă, cînd va începe al doilea sezon. Acesta va fi prezentat de Andreea Pătraşcu şi Cabral, întrucît Adela Popescu se va implica într-un nou proiect marca Acasă. Andreea a primit ştafeta de la colega ei, aceasta constînd într-un microfon şi un clipboard cu desfăşurătorul emisiunii: ”Prima mea experienţă la mi-a dat încredere, putere să încep să învăţ ce înseamnă să realizezi o emisiune în direct şi voi face tot posibilul să le fiu alături viitorilor concurenţi”, a mărturisit Andreea Pătraşcu. Astfel, emisiunea ”În al 9-lea cer” va reveni pe micul ecran din toamnă, cu un nou sezon mai incitant, iar anunţul pentru noi înscrieri la concurs va fi comunicat în viitorul apropiat pe site-ul www.acasatv.ro.