Simina Popa – Un concurs numit speranţă

Apropo.ro / 20.04.2009, 00:00
Simina Popa - Un concurs numit speranţă
Ea e Barcelona, fata care locuieşte în familia lui State, în megaproducţia “Re­gi­na“. Pentru tînăra care dă viaţă acestui personaj, rolul e un vis. Nu e actriţă de profesie, ci cîştigă­toa­rea primului sezon al emisiunii “În al 9-lea cer”.

Povestea Siminei Popa la Acasă TV a început întîmplător. A văzut un anunţ pe post şi şi-a postat cîteva poze pe site-ul www.acasatv.ro. Ulterior, a ajuns la casting-ul pentru emisiunea “În al 9-lea cer”.

“Nu aveam nici cea mai mică speranţă, pentru că în prima ediţie am avut emoţii distructive. Din fericire, m-a sprijinit publicul”. A cîştigat acest concurs, iar premiul cel mare a fost un rol într-o producţie Promance.

“Cînd am aflat că o să joc în , am rămas fără cuvinte. Nu cred că îndrăzneam să îmi doresc atît de mult. Îmi iubesc personajul, colorata Barcelona”. Aceasta e o ţigancă foarte tînără, care are un copil, Babi, şi, pînă să le surîdă norocul să ajungă în şatră, cei doi au trăit din cerşitul în gară sau la metrou. State Potcovaru le-a oferit un acoperiş. Imediat după Paşti, Barcelona se căsătoreşte cu Venus Bibescu, personajul interpretat de Eugen Cristea.

Înainte de a lucra cu echipa din Buftea, Simina era ocupată doar cu Facultatea de finanţe-bănci, pe care a ales-o după ce timp de patru ani de zile se pregătise pentru Conservator. Cu această decizie şi-a surprins părinţii, iar cu rolul din i-a făcut fericiţi.

“Cînd tata m-a văzut în prima secvenţă din telenovelă, a început să plîngă. Era prima oară cînd îl vedeam reacţionînd astfel. De atunci, plînge de fiecare dată cînd mă vede la televizor”. Cum în prezent se desfăşoară casting-ul pentru prima telenovelă de epocă produsă în România, Simina, a cărei viaţă s-a schimbat datorită unui concurs, are un sfat pertinent: “Toţi aspiranţii trebuie să aibă încredere în ei şi să fie serioşi. Şi apoi, oricît de mult li s-ar schimba viaţa, niciodată să nu se schimbe ca persoane!”.

Regina – Luni . Joi, 20.30, Acasă TV