Simona Bălănescu – După băiţa de seară, emisiunea de a doua zi!

De: Cătălina Matei / 19.11.2007, 00:00
Simona Bălănescu - După băiţa de seară, emisiunea de a doua zi!
La Antena 2, discută în fiecare zi despre cum să trăim sănătos, alături de medicii invitaţi în platou. Sub sloganul ”Trăieşte sănătos”, Simona Bălănescu încearcă să-i convingă pe telespectatori că e mult mai ieftin să previi decît să tratezi.

Deşi s-a născut într-o familie de medici, Simona a ales să urmeze Facultatea de mecanică, din cadrul Institutului Politehnic din Bucureşti. Deşi este inginer de profesie, lucrează în televiziune de 13 ani, iar în ultimii ani s-a ”specia­lizat” pe emisiuni medicale. ”Unchiul meu este acad. prof. dr. Ion Bălănescu, renumitul oncolog, de care sînt foarte mîndră. Băiatul lui şi vărul meu, de care sînt la fel de mîndră, este dr. Radu Bălănescu, un foarte bun chirurg pediatru, acum şi directorul medical al Spitalului «Grigore Alexandrescu». Adoles­centă fiind, nu le-am ascul­tat sfatul şi nu am dat la Medicină. Visam de mică să fac televiziune. Mă gîn­deam atunci că, dacă nu o să reuşesc pe , măcar pe partea tehnică să lucrez într-o televiziune. Şi uite-aşa, am ales eu Facultatea de mecanică, pentru că avea speciali­zarea , pe care am terminat-o cu succes. Am fost norocoasă, Dumnezeu mi-a împlinit visul de a face televiziune. Şi, mai mult, fac şi emisiuni medicale, aşa că încerc să salvez vieţi în felul meu. Încerc, împreună cu invitaţii mei, cei mai buni medici pe care îi avem, să ofer informaţie medicală de cea mai bună calitate şi să trag un semnal de alarmă, spunînd că este mult mai ieftin să previi decît să tratezi”.

Un pacient cuminte
Pentru că a crescut într-o familie de medici, se poate spune că Simona a fost obişnuită de mică cu vizitele la… doctor. ”Am fost un copil sănătos, aşa că nu prea am avut treabă cu medicii. Am văzut spitalul doar cînd m-am născut”. Şi cînd a născut, căci Simona are un băieţel de 7 luni, Marc – un pacient la fel de liniştit ca mămica lui: ”De obicei, este cuminte. Numai că acum a mai crescut şi cred că ţine minte injecţiile făcute. Pentru că, la vaccinul de 6 luni, nici nu a intrat bine doamna doctor pe uşă că a început să plîngă. Iar la vizita de 7 luni, o privea curios din braţe de la mami. Vedem cum o să mai reacţioneze la vizita de 8 luni, care se apropie”. Deşi încă îl alăptează pe Marc, Simona reu­şeşte să împace şi televiziunea şi casa: ”Realizez emisiunea pe care mi-am dorit-o şi pe care o fac cu multă pasiune şi, în acelaşi timp, încerc să nu îl neglijez pe Marc. Îl alăptez în con­tinuare, îmi găsesc timp să cînt, să dansez, să rîd şi să fac toate năzbîtiile cu Marc. Iar cînd mami este plecată la serviciu, Marc este pe mîini bune. Rămîne cu mama mea, cu Buna, mai trece şi tati din cînd în cînd pe acasă, atunci cînd pro­gra­mul îi permite, apoi vine seara, care ne reuneşte pe toţi acasă. Şi, după băiţa de seară, după ce el adoarme, îmi pregătesc emisiunea de a doua zi. Sînt conştiin­cioasă, nu intru în studiou cu temele nefăcute”.