Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros

Apropo.ro / 07.06.2014, 19:26
Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros
Simona Halep a ratat, sâmbătă, ocazia de a intra în cartea de istorie a tenisului, românca fiind învinsă, de rusoaica Maria Șarapova, în finala turneului de la Roland Garros.

Calificată în premieră într-o finală de Grand Slam, Simona a arătat, încă o dată, că forța fizică contează enorm în tenisul actual, chit că vorbim de competiții feminine.

Simona a început bine finala cu Șarapova, a făcut rapid un break, dar loviturile aspre ale rusoaicei și plusul de experiență aveau să facă diferența în cele din urmă. După ce și-a adjudecat primul set, cu 6-4, rusoaica a avut ceva emoții în actul al doilea, mai ales din cauza serviciului mult mai slab, iar Simona a profitat. Jucătoarea noastră a dus meciul în decisiv, impunându-se la tiebreak în setul al doilea.

În decisiv, cele două jucătoare și-au împărțit cadouri cu nemiluita, dar Maria Șarapova a apăsat pe accelerație la momentul oportun și s-a impus, cu 6-4, 6-7, 6-4, devenind, din nou, campioana de la Roland Garros, după ce anul trecut a pierdut finala cu Serena Williams.

Simona Halep rămâne cu satisfacția că devine prima jucătoare de la noi din țară care atinge un asemenea nivel, după 34 de ani. De asemenea, Simona va urca, începând de luni, 9 iunie, pe locul 3 în ierarhia mondială. Românca și-a asigurat un premiu în valoare de 825.000 de euro grație accederii în finala de la Roland Garros.