Simona Halep, ELIMINATĂ‚ în semifinalele US Open

Apropo.ro / 11.09.2015, 22:00
Simona Halep, ELIMINATĂ‚ în semifinalele US Open
Simona Halep, locul 2 WTA, a ratat calificarea în a doua finală de Grand Slam din carieră, după ce a fost învinsă, vineri, cu scorul de 6-1, 6-3, de italianca Flavia Pennetta, locul 26 WTA, în penultimul act al US Open.

Pennetta, în vârstă de 33 de ani, s-a impus în 59 de minute și va juca prima finală de Grand Slam din carieră. Ea o va întâlni în ultimul act pe învingătoarea dintre Serena Williams (SUA), locul 1 WTA și Roberta Vinci (Italia), locul 43 WTA. 

Simona Halep va primi un premiu de 805.000 dolari și 780 de puncte WTA după participarea pe tabloul feminin al US Open. Românca își va păstra locul 2 în clasamentul WTA în ciuda acestui eșec.

Înaintea acestui meci, Pennetta conducea, cu 3-1, în meciurile directe cu Halep. Însă succesele italiencei nu erau mai recente de 2013: sferturi la Marbella (2010), scor 6-4, 7-6 (4), optimi la Bastad (2013), scor 4-6, 7-5, 2-0, abandon și optimi la US Open (2013), scor 6-2, 7-6 (3). Halep avea victoria din ultimul meci, disputat în martie, în optimile de finală ale turneului de la Miami, scor 6-3, 7-5.

Astfel, Halep era mare favorită în partida cu Pennetta, dar a evoluat ca un outsider. La 33 de ani, italianca se mișcă foarte bine pe teren și stăpânește toate loviturile din tenisul modern. Ea a trimis în terenul româncei mingi lungi, scurte, înalte și a servit foarte bine. Pennetta a dominat categoric partida, reușind la un moment dat 15 puncte câștigate la rând.
 
De partea cealaltă, Halep a fost de nerecunoscut, mai ales dacă se ține cont de partida anterioară, jucată cu Victoria Azarenka, în care a evoluat impecabil. Vineri, Halep a fost fără vlagă parcă, a greșit mult, având în fileu un adversar la fel de tenace ca Pennetta. Jucătoarea din Constanța nu a știut ce tactică să adopte în acesată partidă. Ea nu a fost nici ofensivă, nici defensivă, poate cu excepția începutului setului secund, când a fost foarte agresivă și a jucat aproape de potențialul ei.
 
Cele două jucătoare și-au făcut serviciul până la 2-1 pentru Pennetta. În ghemul al patrulea, italianca a reușit primul break al meciului. Pennetta a continuat să joace bine și să pună ghem după ghem pe tabelă în dreptul ei, în total șase la rând. Setul întâi nu a avut istoric, 6-1, pentru Pennetta, după 28 de minute de joc.
 
După un nou break al italiencei la începutul setului secund, Halep a reușit în sfârșit să pornească motoarele și să câștige trei ghemuri consecutive. Acestea au fost ultimele reușite ale româncei, pentru că Pennetta a revenit la precizia și mobilitatea din primul set. Au urmat alte cinci ghemuri la rând pentru sportiva italiană, care a pus capăt meciului, după 6-3 în al doilea, în 31 de minute.
Sursa: MEDIAFAX