Simona Halep împlineşte, astăzi, 24 de ani. Jucătoarea îşi aniversează ziua de naştere în China

De: Nicoleta Nicolae / 27.09.2015, 11:00
Simona Halep împlineşte, astăzi, 24 de ani. Jucătoarea îşi aniversează ziua de naştere în China
Halep a început să practice tenisul la vârsta de 4 ani, în oraşul ei natal, Constanţa, sub îndrumarea antrenorului Ioan Stan şi cu un puternic sprijin familial. La 14 ani, ea s-a hotărât să urmeze o carieră profesionistă, debutând astfel în circuitul ITF. În numai doi ani, Simona Halep a ajuns printre cele mai bune junioare din lume şi s-a impus la Roland Garros, în 2008, pe tabloul rezervat tinerelor jucătoare.
„Când Simona avea zece ani, le-am spus apropiaţilor că visul meu e ca Simona să ajungă la Roland Garros. Am avut o încredere incredibilă de la care nu m-am abătut. Au fost momente foarte grele, am investit totul. Toţi apropiaţii îmi spuneau că sunt nebun. Tot de atunci am mers cu ea la turnee în străinătate. La 16 ani, visul mi s-a împlinit când a câştigat Roland Garros la juniori”, îşi amintea, în 2013, Stere Halep, tatăl Simonei.
 
Performanţa de la Roland Garros a reprezentat intrarea într-o nouă etapă a carierei, astfel că Halep s-a mutat la Bucureşti. Ea a început să joace constant la turneele WTA, din 2010, an în care a pătruns în premieră în Top 100 mondial şi a disputat prima finală, la Fes.
 
Progresul Simonei Halep a continuat, dar din 2013 a devenit exploziv. Ea a câştigat şase turnee în numai şase luni, pe toate suprafeţele şi a fost declarată de WTA jucătoarea cu cel important progres. „Totul a început cu un parcurs incredibil la Roma, iar acum, şase luni mai târziu, ea se află pe punctul de a ajunge în Top 10 – Simona Halep este «Most Improved Player Of The Year»”, a motivat WTA alegerea făcută.
 
Anul 2014 a fost cel în care Simona Halep a atins cea mai înaltă clasare în ierarhia WTA, locul 2, şi a disputat prima finală a unui truneu de Grand Slam, la Roland Garros, pierdută în faţa rusoaicei Maria Şarapova (4-6, 7-6 (5), 6-4). Specialiştii au apreciat că finala de la Roland Garros, ediţia 2014, a fost cea mai echilibrată şi spectaculoasă din ultimii 13 ani şi una dintre cele mai lungi din istorie. De asemenea, ultimul act de la Paris a fost cea mai vizionată partidă de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport.
 
Sursa: Mediafax