Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros

Apropo.ro / 05.06.2014, 20:46
Simona Halep s-a calificat în finala de la Roland Garros
Simona Halep a devenit, joi, prima jucătoare de tenis din România care se califică în finala unui turneu de Grand Slam, după o pauză de 34 de ani.

Cotată cu șansa a patra la câștigarea competiției, înainte de startul turneului, Simona s-a impus în două seturi, scor 6-2, 7-6, împotriva nemțoaicei Andrea Petkovic, cap de serie numărul 28, și s-a calificat în finala turneului de tenis de la Roland Garros.

Halep a intrat bine în meciul cu Petkovic și a dominat clar primul set, încă de la primele schimburi de mingi. Situația româncei s-a complicat în actul al doilea, când emoțiile au început să-și spună cuvântul. Mai mult, Petkovic nu i-a mai făcut cadouri și a reușit să împingă setul în prelungiri.

În cele din urmă, plusul de valoare și-a spus cuvântul și Halep a obținut o victorie uriașă, scor 6-2, 7-6, după un meci care a durat exact 90 de minute. Sâmbătă, în marea finală de la Roland Garros, Simona Halep dă piept cu rusoaica Maria Șarapova, care a revenit de la 0-1 la seturi pentru a se impune, cu 4-6, 7-5, 6-2, împotriva canadiencei Eugenie Bouchard.

Ultima româncă ce s-a calificat într-o finală de turneu de Grand Slam a fost chiar Virginia Ruzici, actualul manager al Simonei Halep. Aceasta a jucat finala de la Roland Garros în 1980, 0-6, 3-6 cu americanca Chris Evert, și a câștigat turneul parizian acum 36 de ani, în 1978, după 6-2, 6-2 cu iugoslava Mima Jausovec.

Indiferent de rezultatul finalei de sâmbătă, cu Maria Șarapova, Simona Halep va urca, începând de luni, 10 iunie, pe locul 3 mondial, ea urmând să o depășească pe Victoria Azarenka, jucătoarea din Belarus. Simona și-a asigurat un cec în valoare de 825.000 de euro, iar un eventual succes în finală îi va aduce un cec de 1.650.000 de euro.