Simona Pătruleasa – Jurnalul de frumuseţe al unei mămici

Apropo.ro / 10.11.2012, 08:00
Simona Pătruleasa -  Jurnalul de frumuseţe al unei mămici
Simona Pătruleasa ne împărtăşeşte un pic din experienţa de mamă, cu bune şi rele, cu sfaturi de frumuseţe, dar nu numai...

– Simona, care este cel mai greu lucru atunci când eşti însărcinată. Dar după sarcină?
Când am fost însărcinată,cea mai grea perioadă a fost ultima lună pentru că nu mai puteam să dorm din cauza durerilor de coloană. Am avut norocul să prind zile bune de căldură şi să port încălţăminte lejeră. Picioarele erau foarte umflate şi abia îmi intrau nişte papuci.Din fericire, a trecut repede şi acum îmi amintesc cu plăcere de toate aceste mici neplăceri şi, în momentul în care vezi copilul, nu mai contează nimic altceva. Acum nu pot să spun că ar mai fi ceva greu. Mă simt foarte obosită pentru că dorm puţin, dar, când o văd pe Ingrid şi mai ales când ne zâmbeşte, prind puteri. De 4 luni, de când am născut, nu a existat noapte să dormim fără ea.

– Kilogramele în plus de după sarcină sunt întotdeauna o problemă. Tu cum ai reuşit să scapi de ele?

Ingrid este motivul pentru care am reuşit să slăbesc repede. Am preferat să nu plec de lângă ea şi am mâncat destul de puţin şi doar lucruri uşoare. Nu am un program anume. Mănânc ce mâncam şi înainte fără să fac excese.

– Cu cine te-ai sfătuit pe perioada sarcinii şi după?
Am foarte multe prietene care sunt mămici şi multe care au născut înaintea şi imediat după mine, aşa că am avut cu cine să mă sfătuiesc, dar mai ales cu pediatra lui Ingrid care ne este de mare ajutor .

– Dacă ar fi să dai un sfat viitoarelor mămici, care ar fi?
Nu cred că sunt în măsură să dau sfaturi, deşi Sabin spune că mă comport ca şi cum sunt mamă de 10 ani. Le-aş spune din prietenie că nu trebuie să intre în panică la orice impas, trebuie să-şi păstreze calmul şi să ceară ajutorul unui specialist. Să renunţe la ele însele măcar în primele luni de viaţă ale bebeluşului pentru că sunt momente care nu se mai întorc.

– Simt multă afecţiune în glas. Mai vrei copii?

Ne mai dorim copii, însă acum ne bucurăm de Ingrid. Ingriduţa, căci aşa ne place să o alintăm, seamănă cu Sabin şi are ochii deschişi ca ai socrului meu, dar are şi de la mine câte ceva.

– Ţi-ai schimbat ritualul zilnic de frumuseţe?
Profit de câteva minute dimineaţa când Ingrid doarme şi fac repede un duş, apoi folosesc o cremă hidratantă de corp şi una pentru faţă.Îmi perii bine părul şi îl leg într-o coadă şi îmi aplic un rimel. Dacă trebuie să ies din casă, îmi pun o cremă cu pigment ca să nu mă bronzez la faţă. Iar seara, oricât aş fi de obosită, nu uit niciodată să mă demachiez şi să-mi dau cu o cremă. În casă, de mai multe ori pe zi, îmi dau pe faţă cu apă termală.

– Eşti dependentă de ruj sau rimel?

Sunt dependentă de rimel. Ruj folosesc doar la serviciu şi foarte rar în viaţa de zi cu zi.Poate un gloss transparent. Uleiul de cuticule de la MAVALA este un obiect care nu -mi lipseşte din geantă.

– Simona, te-ai gândit la o schimbare de look?

Sunt reticentă în ceea ce priveşte schimbările de look. Mai ales cele majore.Mă simt bine aşa cum sunt şi cred că asta e cel mai important.
Nicoleta Nicolae