Sindromul raului de casa

Apropo.ro / 31.01.2005, 16:05
Sindromul raului de casa
Sunt multe persoane care se plang ca nu se mai simt în largul lor în propria locuinta. De vina pentru aceasta stare poate fi o anumita încarcatura psihologica. În medicina se vorbește tot mai des despre sindromul "raului de cladire". Acesta cuprinde o serie de afecțiuni


Sunt multe persoane care se plang ca nu se mai simt în largul lor în propria locuinta. De vina pentru aceasta stare poate fi o anumita încarcatura psihologica.

În medicina se vorbește tot mai des despre sindromul „raului de cladire”. Acesta cuprinde o serie de afecțiuni cauzate de expunerea la diferiți factori nocivi.

De pilda, daca te-ai mutat în casa noua, bine izolata, s-ar putea sa te simți rau. ti se face frica fara motiv, nu-ți mai ajunge aerul din încapere, ai senzația ca te sufoci și respiri din ce în ce mai des. Chiar și într-un birou, unde nu exista pierderi de caldura și nu se poate face o aerisire buna, poți pați același lucru. Dioxidul de carbon crește, în astfel de încaperi, și provoaca o stare de rau. La fel se întampla daca stai într-o camera în care sistemele de încalzire și racire au aceeași sursa.

Casa la strada, sursa de poluare
Sa locuiești în buricul targului nu mai este, de multa vreme, o poziție de invidiat. Cei care au experiența metropolelor prefera periferia, unde sunt scutiți și de poluarea chimica și de cea sonora. E suficient sa stai pe o strada intens circulata, ca sa inhalezi monoxid de carbon, oxizi de azot, diferite aldehide și praf de la toate mașinile care trec prin zona. În timp, toate aceste substanțe nocive îți îmbolnavesc plamanii sau îți provoaca alergie. Zgomotele tramvaielor, mașinilor, aglomerația nu numai ca te polueaza fonic, dar îți pot crea tulburari de somn. Te poți alege cu insomnii, oboseala și o stare de nervozitate.

Aerul conditionat nu anihileaza starea de rau
Daca nu ai aer suficient, e bine sa știi ca un aparat nu-ți poate rezolva în totalitate problema. Sistemul de aer condiționat împraștie aerul, dar nu-l oxigeneaza. În plus, raspandește microbii în toata încaperea și te poți alege cu otite, faringite, bronșite.

Omul sfințește locul
Daca ai încercat sa-ți reamenajezi locuința pentru a scapa de senzația de rau și nu ai reușit, poți apela la serviciile specialiștilor. Nu ai mulți bani și nici timp pentru asta. Nici o problema! Pe internet gasești consultații Feng Shui, menite sa-ți optimizeze energia din casa. Experții în arta Feng Shui susțin ca, o data echilibrate energiile, se restabilesc relațiile afective, cele profesionale, se îmbunatațește situația financiara și chiar sanatatea.

O consultație Feng Shui presupune masurarea încaperii cu o busola speciala (Luo Pan) pentru a afla potențialul energetic al acesteia. În funcție de amplasarea cladirii, de datele tale personale și ale familiei, specialistul îți poate propune diferite soluții bazate pe cele cinci elemente naturale: lemn, metal, apa, foc, pamant. Combinarea acestora într-un anumit fel îți poate crea o stare de bine, de confort și relaxare.