Singura școală din lume pentru gladiatori

Apropo.ro / 21.02.2015, 10:00
Singura școală din lume pentru gladiatori
Chiar dacă nu mai sunt permise luptele cu gladiatori poți încă urma cursurile unei școli care să te transforme într-un adevărat Spartacus.

Un spartan al zilelor moderne merge la Școala de Gladiatori din Roma, Italia. Aceasta este singura cu acest specific din lume.

Desigur, primii înscriși pe listă au fost cei care știu despre istoria gladiatorilor dar și fanii personajelor de gen precum „Gladiatorul” cu Russel Crowe sau serialul „Spartacus„.

gladiator

Acest tip de sport, dacă îi putem spune așa, îți formează un corp de invidiat, dar și o atitudine de bărbat puternic și neînfricat. Un adevărat luptător.

Studenții de la Școala de Gladiatori din Roma iau cursurile în serios. Ei sunt testați la capitolul agilitate, cooronare, viteză și putere, înainte de a trece la mânuirea diverselor arme de luptă, în arenă.

Studiul pentru a deveni un gladiator de admirat poate dura luni, și chiar ani de zile, pentru ca cel în cauză să devină un adevărat expert în luptă.

Studenții au parte de antrenamente dure, ca în vremurile străvechi, dar există și partea frumoasă atunci când au loc parade sau lupte în arenă demonstrative pentru public.