Singurul sat din România unde oamenii se cunosc doar după porecle

Apropo.ro / 18.02.2015, 08:00
Singurul sat din România unde oamenii se cunosc doar după porecle
În Ciochina, dacă vei întreba de vreun localnic, pe numele lui din buletin, vei avea surpriza să afli că nici nu există. Povestea se schimbă atunci când spui de poreclă!

În comuna ialomițeană Ciochina, localnicii se cunosc între ei prin porecle. Fiecare are apelativul său, după care este strigat. După numele lor din buletin aproape că nici nu se cunosc. Fiecare își trage porecla moștenită de la o generație la alta sau după ceva ce îi deosebește de ceilalți, o meserie, un defect.

Aici îi vei întâlni pe Calicu, Baboi, Bocanc, Brânzilă, Broscoiu, Bivolu, Obositu, Moacă sau Usturoianu, precum personajele din cărțile de povești tocmai bune de citit la gura sobei.

Aceștia sunt doar câțiva dintre porecliții comunei ialomițene și putem observa că umorul este aici la el acasă, căci nimeni nu se supără că nu este strigat după numele din buletin.

Dacă între ei se recunosc imediat după apelativ, nu același lucru se întâmplă și atunci când sunt căutați de un curier, care nu cunoaște povestea. Numele real al vecinilor le este aproape necunoscut localnicilor, astfel că aflarea destinatarului pare o muncă de detectiv.