Sinistrații, atacați de hoți

Apropo.ro / 16.02.2012, 14:30
Sinistrații, atacați de hoți
Sinistrații din zonele afectate de ninsorile abundente din ultima perioadă se confruntă cu noi probleme: sunt prădați de bande de rromi înarmați.

Nu că ar fi fost îndeajuns că sute de oameni abia au reușit să iasă din casele acoperite cu zăpadă, din zonele afectate de ninsorile abundente și nici că ar avea cum să se ferească de inundațiile care se vor abate asupra lor dupa topirea zăpezilor, ei trebuie să se confrunte cu cei care profită de bunurile lor materiale: hoții.

În timp ce unii încearcă să „scoată la lumină” o uliță, o casă, grajdul cu animale sau o fântână, alături de echipele sosite în zonă să îi ajute, alții se ocupă de „curățenia de prin case”.

deszapezire

Mai multe grupuri de rromi au băgat în sperieți localnicii, căci hoții fură tot ce le pică în mână: de la lemne până la animale.

În ultimele zile, s-au înmulțit alarmant cazurile în care oamenii legii au prins la furat grupuri întregi de rromi, adunând chiar și peste 20 de persoane, care organizau incursiuni de pradă în zonele sinistrate.

Polițiștii au surprins 17 rromi din comuna Potârnichea, județul Constanța, în timp ce, înarmați cu baroase, demolau stâlpii metalici din culturile cu viță-de-vie ale unor consăteni. În apropiere, alți 11 tovarăși ai acestora distruseseră pe o distanță de aproape un kilometru instalația de irigații a societății agricole din sat.

Polițiștii sunt în urmărirea tuturor celor care sunt chitiți pe asemenea infracțiuni.