Sir Alex Ferguson despre managerul român de succes

Apropo.ro / 21.12.2012, 14:45
Sir Alex Ferguson despre managerul român de succes
Antrenorul echipei Manchester United, Sir Alex Ferguson, a explicat diferența dintre un manager de succes la nivel mondial și unul român.

Sir Alex Ferguson, într-un discurs susținut la Harvard în cadrul unui curs de management, a arătat ce diferențe există între un manager de succes la nivel mondial și unul român.

Managerul din România se manifestă arogant și prin lipsă de respect față de oamenii din subordine.

Deși există și excepții de la regulă, când liderul este un exemplu bun pentru cei din jur, un manager român „dur” poate fi identificat ușor dacă mergi, de exemplu, într-un magazin. El va sta izolat de ceilalți și va ști cum să păstreze o distanță de angajați. Nu este un prieten cu ei, salută mai rar, iar atunci când vorbește are observații negative, reproșuri, etc.

Nu poți obține rezultate țipând și urlând tot timpul. Trebuie să-ți dezvolți relația cu oamenii tăi, să fii apropiat de ei. Bineînțeles, uneori, pentru că nu-ți permiți să pierzi controlul, îți mai și sancționezi oamenii, jucătorii în cazul de față„, a spus Sir Alex Ferguson.

Cea mai bună metodă prin care un manager își poate motiva subalternii este: „Ai făcut o treabă bună!„, o frază ce motivează persoana, indiferent dacă este un jucător de fotbal sau lucrează în alt domeniu. „Sunt cele mai bune cuvinte inventate vreodată„, a mai continuat scoțianul de 71 de ani.