Sir Ian McKellen, Gandalf din „Stăpânul inelelor”, diagnosticat cu cancer

Apropo.ro / 12.12.2012, 16:00
Sir Ian McKellen, Gandalf din
Sir Ian McKellen, interpretul lui Gandalf din "Stăpânul inelelor", suferă de cancer la prostată.

Actorul britanic Ian McKellen, una dintre vedetele din distribuția francizei „Stăpânul inelelor”, a dezvăluit, de curând, că suferă de un cancer de prostată „de șase sau șapte ani”.

Actorul britanic, în vârstă de 73 de ani, a spus că s-a speriat destul de tare atunci când medicii i-au descoperit câteva celule canceroase la nivelul prostatei, în urma unei biopsii.

Artistul a ales, însă, să nu se opereze, ci să facă teste medicale la perioade regulate, pentru a se asigura că boala nu s-a extins, informează contactmusic.com.

Ți se pune un nod în gât atunci când afli o astfel de veste. E ca atunci când te duci să îți faci un test HIV și te întrebi: «La naiba, oare ăsta e capătul drumului?». Medicii îți spun că ai cancer la prostată, iar apoi îți spun că poți să îl învingi. Îți mai spun că poți să îl extirpezi, dar nu ești un candidat potrivit pentru asta. Devii un pacient care așteaptă și monitorizează. Am boala asta de șase sau șapte ani. Atunci când o ai, o monitorizezi, ca te asiguri că nu se răspândește în corp. Dar, dacă celulele canceroase se află doar în interiorul prostatei, nu e mare lucru„, a declarat actorul britanic într-un interviu acordat tabloidului Daily Mirror.

Citește mai multe detalii despre Sir Ian McKellen „Gandalf” are cancer de prostată, pe Mediafax.ro