Sistemul antiincendiu al aeroportului din Berlin, creat de un fals inginer!

De: Marian Andrei / 26.06.2014, 16:30
Sistemul antiincendiu al aeroportului din Berlin, creat de un fals inginer!
Bărbatul care a proiectat sistemul de protecție împotriva incendiilor al aeroportului din Berlin - care nu este funcțional nici în acest moment - a recunoscut că nu are studiile necesare.

Această recunoaștere este „cireașa de pe tort”, sistemul, care trebuia să fie gata în 2012, nefiind funcțional nici acum, în condițiile în care costurile au depășit 5 miliarde de euro, mult peste suma alocată inițial.

Alfredo di Mauro, proiectantul sistemului, care a fost concediat luna trecută, admite că nu a spus nimănui că nu este inginer.

„Nu m-a întrebat nimeni despre calificările mele, despre studiile pe care le am. Nici nu era nevoie pentru munca pe care am desfășurat-o”, a spus di Mauro.

El a mai declarat că, pe cărțile sale de vizită a apărut „din greșeală” titulatura de inginer, el lucrând anterior pentru o firmă de inginerie.

Presa germană relatează că, în 2002, di Mauro s-a prezentat unui centru medical cu titulatura de arhitect, dorind să preia construirea unui garaj subteran, acuzație pe care di Mauro o neagă însă vehement.