Sistemul de pensii pregatit pentru schimbari demografice

Apropo.ro / 23.07.2007, 20:55
Sistemul de pensii pregatit pentru schimbari demografice
România ocupa locul trei, dupa Letonia si Estonia, în topul celor mai bine plasate state noi membre ale Uniunii Europene pentru a face fata schimbarilor demografice, potrivit unui studiu al Allianz, care analizeaza sistemele de pensii ale mai multor tari europene. România a obtinut

România ocupa locul trei, dupa Letonia si Estonia, în topul celor mai bine plasate state noi membre ale Uniunii Europene pentru a face fata schimbarilor demografice, potrivit unui studiu al Allianz, care analizeaza sistemele de pensii ale mai multor tari europene.

România a obtinut mai putin de patru puncte, plasându-se astfel pe locul trei în topul noilor state membre si pe pozitia 10 în clasamentul general, dupa Irlanda, Marea Britanie, Letonia, Elvetia, Estonia, Croatia, Olanda, Norvegia si Danemarca.

Analistii Allianz noteaza ca România si Polonia se numara printre statele cele mai afectate de reducerea numarului de locuitori, fiecare urmând sa piarda, pâna în 2050, circa 4,5 milioane de persoane, reprezentând 10% si, respectiv, 20% din populatie.

Situatia este determinata de îmbatrânirea populatiei si de reducerea ratei fertilitatii.

Mediafax