Site-ul care îți spune numele de film pe care nu ți-l mai amintești. E surprinzător de precis

De: Adrian Popa / 08.02.2022, 16:12
Site-ul care îți spune numele de film pe care nu ți-l mai amintești. E surprinzător de precis

De multe ori ne aducem aminte foarte bine povestea, actori sau scene dintr-un film, dar nu ne putem aminti cum se numea producția. Un site care folosește inteligență artificială ne vine în ajutor.

Numit, simplu, What is my movie? (Whatismymovie.com), site-ul are nevoie de doar câteva cuvinte cheie pentru a identifica filmul. De exemplu, dacă utilizatorul introduce „rome”, „gladiator” și „emperor”, primul rezultat oferit este „Gladiatorul”. Alte sugestii sunt „Revolt of the Praetorians”, „The Fall of the Roman Empire” sau „Ben-Hur”.

La combinația „soldiers”, „war”, „beach” primul răspuns este „Saving Private Ryan”, exact filmul la care m-am gândit. Alte sugestii sunt „Letters from Iwo Jima” sau „Gallipoli”.

Site-ul este foarte precis, fiind un fel de „Shazam” pentru filme. Proiectul a fost dezvoltat de un startup din Finlanda, numit Valossa, fondat de cercetători din cadrul Universității din Oulu. Serviciul nu este nou, dar puțină lume știe de existența lui. În baza de date a site-ului, care funcționează doar pentru căutări în limba engleză, sunt zeci de mii de filme.

Platforma folosește un algoritm care analizează clipuri video, conținut și alte date care nu sunt accesate în mod normal de motoarele de căutare tradiționale. De aceea, What is my movie? oferă rezultate bune chiar și când informațiile oferite sunt vagi.

Sursa: BGR

Foto: Flickr / Joe Wolf

CITEȘTE ȘI:

Cinci regizori de succes care au impresionat și în fața camerei

Premiile Oscar: Cinci titluri controversate care au primit trofeul pentru cel mai bun film